A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Ініціатива Президента України: якісна і доступна медицина у сільській місцевості.

Дата: 12.09.2017 22:19
Кількість переглядів: 849

   Під такою назвою 11 вересня 2017 року Президент України Петро Порошенко провів нараду з питань розвитку сільської медицини, яка відбулася у Національному медичному університеті ім. О.О.Богомольця.

    Веселинівський селищний голова Румянцев О.В. також прийняв участь у даному засіданні.

   В ході наради Президент підкреслив, що рівень медичних послуг на селі є абсолютно незадовільним. Після чого окреслив основні етапи реформування медичної галузі та розповів про програму реформи сільської медицини.

   «Серед новацій, які пропонується запровадити – телемедицина, повідомив Президент. За його словами в кожному ФАПі, амбулаторії будуть створені умови, аби медичний працівник зміг зробити якісне обстеження пацієнта та отримати консультацію від своїх колег з району чи більш кваліфікованих профільних лікарів. «Буде проведений широкополосний Інтернет. Медичний працівник, який буде мати мотивацію там працювати, матиме доступ для того, щоб отримати консультацію найкращого фахівця», - сказав Петро Порошенко.

   Також сімейний лікар на рівні району, матиме можливість дати направлення, рекомендувати або зробити запит на консультацію фахівців вищої категорії – професорів, щоб зберегти ту «золоту годину», яка має надзвичайне значення для пацієнтів при багатьох захворюваннях.

   «Буде обладнано мінімальним пакетом для проведення лабораторних досліджень для того, щоб консультант приймав рішення базуючись на об’єктивній інформації, яка буде в його розпорядженні. Зможемо зробити все, щоб надати першу медичну допомогу», - додав Глава держави, висловивши переконання, що це сучасні технології, які ми не маємо права не застосовувати.»

   Крім того, Глава держави повідомив, що має намір звернутися до Кабінету Міністрів та Верховної Ради, передбачити фінансування цієї програми у бюджеті на наступний рік. «Ми можемо все зробити швидко. І я буду просити Уряд і народних депутатів врахувати видатки на цю програму і в бюджеті 2018 року», - сказав він.

   На завершення свого виступу Президент зазначив: «І головне – для мешканця села ці послуги мають бути безкоштовними. Це принципово. Держава має можливість захистити громадянина»».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь