A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Веселинівська об’єднана територіальна громада – від динамічного сьогодення до впевненого майбутнього

Дата: 26.04.2017 21:13
Кількість переглядів: 1437

     У грудні 2016 року розпочала свою роботу Веселинівська об’єднана територіальна громада до якої увійшли: Веселинівська та Токарівська селищні ради, Зеленівська, Луб’янська та Порічанська сільські ради.

     До складу Веселинівської ОТГ входить 23 населених пункти в яких проживає 12913 громадян. На території ради функціонує 9 загальноосвітніх шкіл та 1 гімназія, в яких навчається 1450 учнів, діє 8 дошкільних навчальних закладів, Будинок дитячої творчості, дитячо-юнацька спортивна школа.

     До складу Веселинівської селищної ради входять: відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту; відділ розвитку інфраструктури, містобудування, архітектури та земельних відносин; відділ ЖКГ та благоустрою; відділ планування та доходів; центр надання соціальних послуг; центр надання адміністративних послуг. Працює господарсько-експлуатаційна група, юрист та державний реєстратор, є фахівець у справах сім’ї, дітей та молоді.

     Для зручності і якісних послуг організовано віддалені робочі місця. Окрім старост, які мають свої печатки і яким надано повноваження видавати довідки та проводити нотаріальні дії, в колишніх сільських та селищній раді є ще посада спеціаліста при старості. Пакети документів на субсидії, пільги, виплати по народженню дитини приймаються на місцях. Людям немає необхідності їхати в смт Веселинове.

     Один раз на місяць в приміщеннях колишніх сільських рад селищний голова і спеціалісти здійснюють прийом громадян.

    За час функціонування ОТГ було затверджено ряд програм, таких як: Селищна програма соціального  захисту населення  “Турбота”  на період до 2020 року; Програма соціально-економічного та культурного розвитку Веселинівської селищної ради на період до 2020 року; Програма розвитку освіти Веселинівської селищної ради на 2017-2020 рр..

    На початку свого шляху Веселинівська селищна рада зіткнулася з рядом проблем, які  наявні в закладах освіти та проблемами благоустрою сіл загалом. Школи та садочки потребують проведення ремонтів, здійснення реконструкції будівель та придбання обладнання для поліпшення матеріально-технічної бази закладів та приведення їх у відповідність до сучасних вимог. Деякі з цих питань вже в процесі їх реалізації.

    За короткий проміжок часу вдалося виділити і реалізувати кошти на придбання енергозберігаючих вікон та дверей для Бондарівської, Луб’янської, Зеленівської, Михайлівської, Колосівської та Порічанської ЗОШ на загальну суму 395795 грн.. Розпочато підготовку до переоснащення системи опалення загальноосвітніх навчальних закладів, яке планується провести протягом літнього періоду, закуплено матеріали для виконання поточних ремонтів у навчальних закладах. 

     Для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, селищною радою придбано електричну плиту для Зеленівської ЗОШ, а в Колосівську ЗОШ встановлено бойлер.

    З мето забезпечення якісної діяльності для дитячо-юнацької спортивної школи придбано комп’ютерну техніку. Та в час стрімкого розвитку інформаційних технологій, давно виникла гостра необхідність не просто комп’ютеризації навчальних закладів, а й налагодження якісного Інтернет-зв’язку. Тому для покращення навчального процесу та розширення інформаційних можливостей шкіл громади, селищною радою було оплачено підключення навчальних закладів до мережі Інтернет.

   Не залишились осторонь і дошкільні навчальні заклади, які також потребують матеріальної допомоги. Так, для Веселинівського ДНЗ «Малятко» придбано розкладні ліжка, в Токарівському ДНЗ «Веселка» замінено насос, у дворі садочку викладено тротуарну плитку. З березня 2017 року створено додаткову  групу Токарівського ДНЗ на базі Бондарівської  ЗОШ І-ІІ ст., для 17 дошкільнят сіл Виноградівка, Бондарівка, Новопавлівка. Новостворена група забезпечена іграшками та необхідним інвентарем. На разі розпочато ремонт приміщення Нововоскресенського ДНЗ з надією, що він відкриє двері для малят 1 вересня 2017 року

    Підвіз учнів до шкіл та дитячих садочків здійснюється 5 шкільними автобусами. В березні 2017 року організовано підвіз дітей дошкільного віку із с.Кременівка до Веселинівського ДНЗ «Малятко». Для зручності підвозу, протягом березня-квітня, силами селищної ради облаштовано 5 автобусних зупинок, 2 великих (смт Веселинове, вул. Сумська та с.Виноградівка,) та 3 малих (смт Веселинове, вул. Ганівська – 2 шт. та  с.Колосівка).

    Також  згідно Програми соціально-економічного та культурного розвитку,  закуплено матеріали для вуличного освітлення в селах Зелене, Кутузівка, Виноградівка, Бондарівка, Михайлівка, Луб’янка, Нововоскресенка, смт Токарівка, смт Веселинове на суму 80340 грн., проведено поточний ремонт доріг на загальну суму 327055 грн.

     Відповідно до Селищної програми соціального захисту населення  “Турбота”, було надано 11243 грн. матеріальної допомоги на лікування онкохворих, до Дня визволення Веселинівщини 11 учасників бойових дій у Другій Світовій війні отримали продовольчі набори, на суму 9900 грн., також матеріальну допомогу в розмірі 5000 грн. отримали 8 учасників АТО.

   З 05 січня 2017 року розпочав свою роботу Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради.  На обслуговуванні Центру  знаходиться 175 громадян похилого віку, інвалідів, які перебувають у складних життєвих обставинах. На території громади проживає соціально незахищених верств населення: одиноких – 201 особа, одиноко проживаючих – 386 осіб, інвалідів Другої світової війни – 5 осіб, учасників бойових дій – 70 осіб, учасників війни – 134 особи, учасників ліквідації та потерпілих від аварії на ЧАЕС – 32 особи, ветеранів Міністерства внутрішніх справ України – 11 осіб, сімей загиблих воїнів – 56 осіб, ветеранів праці – 944 особи, пенсіонерів – 2427 осіб, дітей-інвалідів – 65 осіб. Сім’ї, які знаходяться в складних життєвих обставинах, знаходяться під соціальним супроводом структурного підрозділу Центру надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради. В банку даних таких сімей перебуває 65 сімей, у якій виховується 180 дітей. Під соціальним супроводом перебуває 20 сімей та 61 дитина, прийомних сімей  9, в яких виховується 19  дітей.

    З метою покращення медичного обслуговування з селищного бюджету Веселинівської селищної ради  було виділено 110 тис. грн. на придбання концентратора кисню для центральної районної лікарні.

    Для розвитку культурної сфери громади створено сектор з питань культури та туризму, а з 01 липня 2017 року планується прийняття в комунальну власність Веселинівської селищної ради:

- Веселинівський районний Будинок культури;

- Веселинівський районний історичний музей;

- Веселинівський початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад/школу естетичного виховання;

- бібліотеки-філії Веселинівської централізованої бібліотечної системи, а саме Нововоскресенську,  Луб`янську, Зеленівську, Колосівську, Токарівську, Виноградівську, Градівську, Порічанську, Михайлівську.

    На жаль за такий короткий період вирішити всі проблеми не можливо, але ми крок за кроком йдемо до своєї мети, до покращення добробуту громадян, забезпечення стабільності та процвітання нашої громади. В планах маємо ще дуже багато рішучих дій та найголовніше, що ми на правильному шляху, і ми в цьому впевнені.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь