Чайок медок і крендельок
Зустріч за самоваром
Чай – напій, що отримується заварюванням, варінням або настоюванням підготовленого листа чайного куща. У розширеному сенсі – будь-який листяний або трав'яний настій. Найрозповсюдженішими та найвідомішими є чорний та зелений чаї. Чай класифікується: за типом рослини – китайський, асамський, камбоджийський,японський; за походженням – китайський, індійський, цейлонський, японський, індокитай, африканський, турецький; за окисненням - білий, зелений, жовтий, улун, чорний, пуер.
В читальній залі Веселинівської центральної бібліотеки слухачі Університету Третього віку зібралися за чашкою чаю послухати цікаве про чаї. Бібліотекар Л.М. Гордович розповіла історію виникнення, які є чаї та як заварювати цей популярний напій. Директор історичного музею Ю.П.Бурим показав відео чайних церемоній Англії та Японії. Присутні принесли домашні здобні вироби для чаювання.
Захід пройшов теплій невимушені атмосфері та затишку.