Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Важкий тягар Чорнобильського неба

Дата: 26.04.2024 13:24
Кількість переглядів: 209

Минув вже 38 рік від дня страшної трагедії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою в історії людства. Що таке Чорнобиль для України? Це – майже 10% української території, яка зазнала страшного радіаційного ураження. Це – понад три мільйони людей так чи інакше постраждалих від цієї жахливої катастрофи, її безпосередніх чи віддалених у часі й просторі наслідків. Це – тисячі й тисячі людей з сотень сіл, селищ та міст, які покинули рідні домівки. Це – тисячі випадків спричинених радіацією онкологічних захворювань і смертей.

Наслідки аварії важким тягарем лягли на плечі українців, а чорнобильська хмара радіоактивного забруднення прокотилася усім регіоном, не помічаючи ні кордонів, ні різних держав. 

Герої-ліквідатори в перші хвилини, дні, тижні після аварії ціною власних життів зупиняли катастрофу, рятуючи людство. То були люди різного фаху і соціального стану: військові, шахтарі, науковці, медики. І тільки завдяки їхній звитязі далеко не мирний атом був локалізований.

Щороку, 26 квітня ми доземно вклоняємося і тим, хто з нами, і тим, кого вже, на жаль, нема. Покладанням квітів веселинівці пригадали ті сумні події. Пам’ять – це данина живих усім, хто загинув, рятуючи інших.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь