A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Чат-бот «Буду мамою»: з турботою про українських мам та немовлят

Дата: 05.03.2024 15:11
Кількість переглядів: 42

Супровід вагітності та медична допомога при пологах – це одні з пріоритетних послуг, які оплачує держава в межах Програми медичних гарантій. Це означає, що прийоми лікарів у жіночих консультаціях, обстеження і низка аналізів протягом вагітності, а також медичні послуги під час пологів, мають надаватися пацієнткам безоплатно. На жаль, рівень обізнаності майбутніх мам про свої права на безоплатні послуги є незадовільним, що призводить до погіршення фінансового становища родин і виникнення таких негативних явищ, як приховані платежі і невиправдані «благодійні внески» протягом вагітності і пологів. Саме для того, щоб ознайомити вагітних і тих жінок, котрі планують вагітність, про безоплатні медичні послуги, створено чат-бот «Буду мамою».

Проєкт реалізували ГО «Ліки Контроль» та БФ «280 днів» за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

Чат-бот «Буду мамою» – це спеціалізований цифровий сервіс для вагітних, розроблений на основі відкритих даних Національної служби здоровʼя України. Він містить покроковий алгоритм щодо того, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги.

Жінка вказує свій тиждень вагітності, отримує перелік необхідних обстежень та аналізів згідно з її терміном і одразу знаходить найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де ці послуги надаються безоплатно (незалежно від прописки вагітної чи її фактичного місця проживання). Тобто кілька кліків – і купа збереженого часу, сил і грошей.

Над створенням боту працювала група кваліфікованих розробників, представники неурядових організацій і лікарі-акушери-гінекологи. Чат-бот також містить документи-пам’ятки, які допоможуть захистити права пацієнток на безоплатні медичні послуги, перелік «червоних прапорців» – симптомів, які вказують на необхідність термінового звернення до лікаря, поради, як зібратися у пологовий будинок, і багато іншого.

Чат-бот доступний у популярних месенджерах:

Viber  (https://chats.viber.com/iwillbemother_bot)

Telegram (https://t.me/IWillBeMother_bot)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь