Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Героїзм народу зупинив окупантів у Вознесенську

Дата: 01.03.2024 14:22
Кількість переглядів: 120

Швидке просування Росії в стратегічне південне місто з населенням 35 000 осіб, на підходах до Южноукраїнської атомної електростанції та на шляху для нападу на Одесу з тилу, продемонструвало б здібності російських військових і розірвало б ключові лінії інфраструктурних комунікацій в Україні. Натомість дводенна битва під Вознесенськом вирішальним чином обернулася проти росіян.

Командувачем зведеного посиленого підрозділу під час боїв за Вознесенськ призначили заступника командира десантно-штурмового підрозділу 80 окремої десантно-штурмової бригади Володимира Ратушняка. Перед бійцями стояло завдання не допустити оточення міста супротивником. Володимир Ратушняк організував взаємодію з артилерією, а також налагодив систему оповіщення про пересування сил противника через місцевих жителів. Перемога українських захисників проти значно краще озброєного ворога була зумовлена підтримкою місцевого населення. Як казав мер Вознесенська Євген Величко, який взяв зброю до рук: «Ми захищаємо власну землю. Ми вдома».

В цей же час йшли бої за Баштанку зі стрілецькою зброєю. Іншої не було. У хід йшли «коктейлі Молотова».

Всі ми пам’ятаємо цей час. Минуло 2 роки і наша розгубленість від несподіваної зради сусіда перетворилася на силу та впевненість у своїй Перемозі. Ми відбудуємо зруйновані мости, адже відтепер розуміємо, на що ми здатні!

Низько вклоняємось та дякуємо і тим героям, що полягли, і тим, що сьогодні зі зброєю в руках захищають нас від російської агресії!

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь