A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ПОРЯДОК одержання посвідчення про право роботи з пестицидами

Дата: 14.02.2024 09:49
Кількість переглядів: 68

1. Цей Порядок визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

2. Дія цього Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

3. Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби за встановленою  формою на безоплатній основі особам  за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання по ТБ.

4.Особи, діяльність яких пов’язана з проведенням робіт із транспортування, зберігання, застосування пестицидів, а також з торгівлею пестицидами, проходять медичний огляд у порядку, встановленому МОЗ.

5. Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводяться територіальними органами Держпродспоживслужби відповідно до Програми навчання осіб, затвердженої Мінагрополітики за погодженням з МОЗ, Міндовкілля і Держпраці.

6. Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами проводиться в очній - у приміщенні територіального органу Держпродспоживслужби або в іншому місці, узгодженому з Держпродспоживслужбою;

 або дистанційній формі -- з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, на платній основі. Розмір плати за проведення такого навчання встановлюється згідно із законодавством.

7. Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають заяву у паперовій або електронній формі та                                                                                             документ, що підтверджує внесення плати за проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами.

Територіальний орган Держпродспоживслужби протягом двох робочих днів з моменту отримання зазначених документів, повідомляє особі про час, дату, узгоджене місце та форму проведення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами засобами електронного чи телефонного зв’язку.

8. Після завершення навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особа проходить перевірку знань в територіальному органі Держпродспоживслужби шляхом письмового тестування також здійснюється відеофіксація його  

9.  Тестування здійснюється на безоплатній основі.

Кожне тестове питання повинно містити від двох до чотирьох варіантів відповідей. Перелік тестових питань та варіанти відповідей (без зазначення правильної відповіді) оприлюднюються на офіційному веб-сайті Держпродспоживслужби.

11. Держпродспоживслужба формує білети для тестування. Кожен білет для тестування повинен містити не менше 20 питань. Час тестування становить не більше 40 хвилин.

12. Після завершення тестування здійснюється його оцінювання шляхом перевірки відповідей. Тестування вважається таким, що пройдене успішно, якщо особою надано не менше 70 відсотків правильних відповідей. Якщо особою надано менше 70 відсотків правильних відповідей, така особа може пройти повторне тестування не раніше, ніж через п’ять робочих днів. У разі коли повторне тестування не було успішно пройдено особа проходить повторне навчання з питань безпечного поводження з пестицидами відповідно до цього Порядку.

14. У разі успішного проходження тестування територіальний орган Держпродспоживслужби видає особі у паперовій формі або у формі електронного документа, на який накладено кваліфікований електронний підпис уповноваженої особи, свідоцтво про навчання. Строк дії свідоцтва про навчання становить два роки з дати його видачі.

15. Для одержання посвідчення особи подають територіальному органу Держпродспоживслужби  заяву про видачу посвідчення про право роботи з пестицидами за встановленою формою

16.  Посвідчення видається протягом двох робочих днів з моменту отримання територіальним органом Держпродспоживслужби заяви про видачу посвідчення. Посвідчення дійсне протягом двох років з дня його видачі та може бути видане протягом строку дії свідоцтва про навчання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь