A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Реформа адміністративно-територіального устрою: з 26 січня 2024 року в Україні залишаться лише міста, села та селища

Дата: 04.01.2024 14:50
Кількість переглядів: 306

Відповідно до частини 13 статті 92 Конституції України виключно законами України визначається територіальний устрій України.

Так, 26 січня 2024 року набирає чинності Закон України від 28.07.2023                 № 3285-IX «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України», який визначає порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, їх найменування та перейменування, вирішення інших питань адміністративно-територіального устрою України.

Згідно з документом селище є населеним пунктом з переважно садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 5 тисяч (ч.4 ст.1 Закону).

Станом на 03.01.2024 року відповідно до Реєстру територіальної громади чисельність зареєстрованих жителів адміністративного центру Веселинівської селищної ради смт Веселинове становить 5993 осіб та згідно положень нового Закону буде відноситись до сільської місцевості зі статусом селище.

Село є населеним пунктом із садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить менше 5 тисяч (ч. 5 ст.1 Закону).

Станом на 03.01.2024 року відповідно до Реєстру територіальної громади виконавчий комітет Веселинівської селищної ради повідомляє, що у смт Токарівка Вознесенського району Миколаївської області, зареєстровано 1729 осіб, що в свою чергу не відповідає вимогам в частині кількості населення, а тому буде відноситись до категорії село.

Процедура віднесення селищ до категорії сіл регулюється статтею 13 Закону відповідно до якої віднесення селищ до категорії сіл здійснюється Кабінетом Міністрів України на підставі подання відповідної ради, до якого додаються:

1) обґрунтування доцільності віднесення селища до категорії села;

2) відомості про чисельність жителів відповідного селища.

Фінансування витрат, пов’язаних з віднесенням селища до категорії села, здійснюється за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь