A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць на території Веселинівської селищної ради Вознесенського району

Дата: 25.12.2023 12:01
Кількість переглядів: 156

1. Організатор громадського обговорення: Веселинівська селищна рада.

2. Перелік вулиць, яким пропонується змінити назву (перейменувати):

 

Лубянський старостинський округ

село Петрівка – «вул. Мічуріна»

Зеленівський староститнський округ

село Михайлівка – «вул. Черьомушкіна»

село  Колосівка – «вул. Гагаріна»

Токарівський старостинський округ

село Токарівка - «вул. Перше травня»,

«вул. Мічуріна»

Порічанський  старостинський округ

село Градівка – «вул. Мічурін»

«вул. Горького»

«вул. Полкова»

«вул. Пушкіна»

«вул. Першотравнева»

3. Пропозиції щодо зміни назви (перейменування) об’єктів права власності (вулиць) та обґрунтування такої пропозиції:

       

Обґрунтування: процес перейменування вулиць, які ще досі мають назви російсько-радянського минулого і є маркерами чужої культури та історії – це один із актуальних та дієвих методів боротьби з російською агресією на території України та рештками радянської ідеології. Громадське обговорення щодо перейменування вулиць у населених пунктах Веселинівської селищної ради проводиться на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської політики в Україні і деколонізацію топонімії» від 23.03.2023 року № 3005- IX.

4. Суб’єкти, що внесли пропозиції щодо зміни назви (перейменування) об’єктів права власності (вулиць): Комісія з найменування (перейменування) вулиць, провулків та інших об’єктів, розташованих на території Веселинівської селищної ради (далі Комісія).

5. Перейменування вулиць, провулків на території Веселинівської селищної ради проводиться на виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської політики в Україні і деколонізацію топонімії» від 23.03.2023 року № 3005- IX та відповідно до рішення виконавчого комітету Веселинівської селищної ради  від 21.12.2023 року №291 «Про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць на території  Веселинівської селищної ради Вознесенського району», сформованих за пропозиціями Комісії.

У разі надходження пропозицій щодо зміни назви вказаних  вулиць на назву, яка буде відображати імена (псевдоніми) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, останні будуть враховані під час проведення громадського обговорення.

6. Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення:

6.1. Громадське обговорення буде проходити з 25 грудня 2023 року шляхом подання пропозицій (зауважень) учасників громадського обговорення, жителів вулиць, які підлягають перейменуванню, у письмовій, усній формі або у форматі електронного звернення  із зазначенням прізвища,  імені, по батькові та адреси особи (найменування, місцезнаходження – для юридичної особи), яка їх подає, діючої та пропонованої нової назви вулиці, обґрунтування нової назви, в термін до 23 січня 2024 року.

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

6.2. Пропозиції щодо перейменування вищезазначених вулиць просимо надавати на:

1) поштову адресу відділу культури, туризму, сімї, молоді та спорту управління ОКТСМС Веселинівської селищної ради: 57001, Миколаївська область, Вознесенський район, смт Веселинове, вул.Мозолевського, 14;

2) електронну адресу відділу культури: veskultura2@ukr.net

7. Місцезнаходження та адреса організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації, з питання, що винесено на громадське обговорення: 57001, Миколаївська область, Вознесенський район, смт Веселинове, вул. Мозолевського, 14.

8. Прізвище та ім`я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: начальник відділу культури, туризму, сімї, молоді та спорту управління ОКТСМС - Заворотній Валентин Борисович.

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 06 лютого  2024 року, на офіційному веб-сайті Веселинівської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь