Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Відкриття власного бізнесу ВПО: державна та міжнародна підтримка

Дата: 07.06.2023 21:58
Кількість переглядів: 988

Програми державної грантової підтримки.

   Головною державною грантовою програмою для стимулювання бізнесу в умовах війни є урядовий проєкт “єРобота”, що передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та для навчання. Проєкт втілюється за шістьма напрямами:

- мікрогранти для створення власного бізнесу (“Власна справа”);

- гранти для розвитку переробного підприємства;

- державне фінансування закладки саду;

- кошти для розвитку тепличного господарства;

- гранти на реалізацію стартапу, в тому числі у сфері ІТ;

- кошти на навчання за ІТ-спеціальностями.

   Допомогу надають як підприємцям-початківцям, так і людям, котрі вже мають досвід у бізнесі. Подавати заявки з розробленими бізнес-планами  на гранти потрібно через Портал Дія.

   За програмою “Власна справа” українці можуть одержати фінансову підтримку від держави у вигляді мікрогранту (від 50 до 250 тисяч гривень). Гроші можна витратити на придбання чи лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщень. Обов'язкова умова надання коштів  -  створення 1-2 робочих місць.

   Грантова програма з компенсації створення садів дозволяє  залучити від 140 тисяч до 400 тисяч гривень за гектар насаджень. При цьому площа нового саду має бути не меншою, ніж 1, і не більшою, ніж 25 гектарів. А за програмою компенсації вартості теплиць кожен учасник може залучити до 7 мільйонів гривень. Основна умова обох програм — створення нових робочих місць. Плюс має бути належним чином підтверджене право власності або користування земельною ділянкою. В Мінагрополітики також наголошують, що у поданих проєктах на створення саду і на будівництво теплиць обов’язково мають бути передбачені система зрошення та водозабір. І, звісно ж, важливою умовою отримання грантів є чесна сплата податків та зборів під час виробничої діяльності, створення робочих місць.

Заявки, подані без бізнес-планів, не розглядаються.

         Грантові кошти повертаються державі шляхом сплачених податків і обов'язкових зборів у процесі діяльності впродовж трьох років.

Детальну інформацію щодо процедури отримання мікрогранту ви можете отримати у будь-якому центрі зайнятості, а також на офіційному вебсайті Державної служби зайнятості в рубриці “Мікрогранти” .

Водночас слід зазначити, що в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості бажаючі можуть пройти навчальні курси з розробки бізнес-планів для участі в програмі. Заняття проводяться онлайн та офлайн. Щоб прослухати курс, потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості або  заповнити анкету.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь