A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Обговорення проекту про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Дата: 22.05.2023 10:23
Кількість переглядів: 1140

   За ініціативою голови Асоціації підприємців Сергія Свердана 19 травня 2023 року відбулася зустріч голови Веселинівської громади Олександра Румянцева та представників селищної ради з підприємцями.

   Згідно листа Антимонопольного комітету України від 19.04.2023 року №65-02/793 про припинення дій, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції рішенням Веселинівської селищної ради від 25.06.2021 №3 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» було прийнято різні ставки податку для фізичних та юридичних осіб на одинакові класифікатори об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у їх власності. Надано тримісячний строк для розгляду та виконання наданих зауважень.

   У листі наголошується, що органи місцевого самоврядування не лише діють самостійно, а й несуть відповідальність за свою діяльність відповідно до закону.

  Врахувавши всі зауваження, фінансовим відділом селищної ради було розроблено проект, у якому зрівняли ставки податку для фізичних та юридичних осіб.

   Під час обговорення проекту фізичні особи-підприємці висловили свою незгоду з таким рішенням. Член виконкому селищної ради Марина Храпко прорахувала ймовірне підвищення плати за 1 кв м приміщення майже у два рази у 2024 році. «Такі ставки вважаємо згубними в умовах постковідного та воєнного сьогодення. За останні 3 роки суттєво погіршилося матеріальне становище більшості суб'єктів господарювання, що напряму пов'язано з різким падінням купівельної спроможності населення, здорожчанням собівартості товарів, додатковими витратами із-за перебоїв з електроенергією і тд. Наслідками підвищення податків стануть скорочення робочих місць та закриття бізнесу. Через це вважаємо, що мають бути враховані можливості суб'єктів господарювання в умовах скрутного сьогодення», - сказала Марина Юріївна. Як один із варіантів було запропоновано знизити ставку юридичним особам, щоб уникнути різниці.

   Довга дискусія та розгляд різних варіантів вирішення ситуації завершилися пропозицією голови селищної ради запропонувати на обговорення депутатів додаткового проекту рішення від представників бізнесу у складі і фізичних і юридичних осіб.

   Нажаль, така можливість відстоювання своїх інтересів часто ігнорується підприємцями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь