Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

8 травня – День пам’яті та примирення. Пам’ятаємо. Перемагаємо

Дата: 08.05.2023 14:43
Кількість переглядів: 978

   Сьогодні, 8 травня 2023 року Україна разом Європою відзначає День пам’яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. Пам’ять означає, що ми пам’ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення – що країни Європи уклали мир після війни.

   Другий рік поспіль Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з РФ. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з’явиться нова святкова дата – День Перемоги над росією. А сьогодні веселинівщина згадує жертв Другої світової війни.

   Організованою колоною керівництво та працівники селищної ради разом з жителями громади рушили з квітами до пам'ятника Героям-богданівцям. Під час мітинга-реквієму до учасників звернувся секретар селищної ради Олександр Мизгало. Він нагадав, що війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід. Тому українці, як ніхто знають ціну війни. І саме через це з часів Революції гідності послідовно впроваджують європейський підхід пам’ятання про Другу світову війну, застерігають від наслідків поширення російських наративів до 9 травня, які кремль використовує як моральне обґрунтування сучасних дій росії. «День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а застереження потуранню диктатурі та вміння цінувати мир, безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами», – підсумував Олександр Сергійович.

   Учасники мітингу хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять загиблих.  

   Вічна і світла пам’ять українським воїнам, які віддали свої життя у Другій світовій війні. Пам’ятаємо їхній подвиг і всі злочини гітлерівського режиму. Молимося за наших військових, які борються з російським нацизмом.

Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису  Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь