Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Про необхідність встановлення аграрних вільних зон

Дата: 04.05.2023 09:28
Кількість переглядів: 923

«Вільна зона» (далі ВЗ) – це зона, в якій відсутність  шкідливого організму науково доведена, і де, в разі необхідності, вона офіційно підтримується.

Особа яка планує здійснювати експорт сільгосппродукції повинна знати фітосанітарні вимоги країни, до яких планується  здійснення цього експорту. Про  ці вимоги  детально можна ознайомитися на сайті Держпродспоживслужби України (http://www.consumer.gov.ua/).

В разі необхідностів становлення статусу вільної зони особа звертається до Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївськійобласті.  Надається пакет необхідних документів,який в себе включає: заяву, копію плану земельної ділянки, на якій планується офіційне встановлення статусу ВЗ, копію документа, який засвідчує право власності або користування (в тому числі  оренди) на земельну ділянку. Особа має бути зареєстрована( безкоштовно) відповідно до Наказу Мін АПК № 690 від 22.11.2006.

Обстеженню та відбору  зразків  підлягають, як заявлена ділянка  так  і буферна зона цієї ділянки.  Проводяться обстеження в період вегетації сільськогосподарських культур.Слід зазначити, що  процедура  обстеження та відбору зразків сільськогосподарських культур, платна.

За результатами лабораторних  досліджень та проведених фітосанітарним інспекторами заходів: обстеження, відбір зразків, тощо, заявленій ділянці офіційно присвоюється статус вільної зони та надається відповідний загальнодержавний реєстраційний номер.

Важливо зауважити, що в разі виявлення карантинних організмів, заявнику буде відмовлено у наданні статусу  «вільної зони». Крім того, отримання статусу «вільна зона»,також накладає на власника ділянки обов'язки у підтриманні  даного статусу.

 

                         Шановні  сільгосптоваровиробники !!!

 

Управління фітосанітарної безпеки, доводить до вашого відома про необхідність подання  до 08.05.2023 року, до головного  Управління  Держпродспоживслужби в Миколаївській області  заплановані кількості та площі полів (у розрізі культур), які  ви плануєте  обстежувати на предмет відповідності фітосанітарним вимогам країн партнерів у міжнародній торгівлі (країн ЄС, КНР та інших) на  встановлення статусу ВЗ (вільних зон) в період вегетації 2023 р.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь