Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Звіт селищного голови про діяльність виконавчих органів Веселинівської селищної ради за 2022 рік

Дата: 20.02.2023 10:16
Кількість переглядів: 1073

У відповідності до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», представляю звіт про свою роботу, а також про діяльність всієї ради та її виконавчих органів за 2022  рік.

Розвиток нашої громади цьогоріч вимушено і зі зрозумілих причин призупинений. Фактично, цей звіт є своєрідним  підведенням  підсумків колективної праці:  кожного депутата, постійних комісій,  виконавчого комітету селищної ради у важкий на часі період - період введення в Україні воєнного стану у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації проти України та українського народу. Це результати роботи всієї територіальної громади, незважаючи на наші втрати, і людські, і фінансові. 

Перед початком звіту дякую нашим  військовим за надану можливість нам жити на своїй землі і планувати майбутнє. Висловлюю надію, що невдовзі наші захисники звільнять всі території України, які наразі є окупованими. 

Цей  рік є складним. Життя в умовах воєнного стану зумовило чимало негативних тенденцій в умовах функціонування галузей та надходжень до бюджету. Проте, процеси забезпечення життєдіяльності громади не припинялися. Ми зуміли, об’єднавши зусилля виконавчих органів, селищної ради, старостинських округів, забезпечити роботу по виконанню всіх повноважень органу самоврядування.

Звіт селищного голови передбачає інформування по всіх напрямках роботи моєї, як селищного голови, та виконавчих органів, які підпорядковуються керівнику громади. Отже, у звітному періоді  робота була спрямована на забезпечення:

  • функціонування селищної ради як представницького органу, що передбачає організацію сесій ради та підготовку проектів рішень;
  • функціонування виконавчого комітету ради;
  • функціонування освітньої, культурної галузей у громаді, що передбачає забезпечення діяльності 63 комунальних закладів;
  • функціонування соціальної сфери, що передбачає надання цілого ряду соціальних послуг;
  • функціонування житлово-комунальної сфери;
  • надання адміністративних послуг;
  • реалізацію проектів розвитку громади;
  • регулювання земельних відносин  та ряд інших питань.

У територіальній громаді функціонує 10 старостинських округів, які виконують покладені на них повноваження.

Селищна рада та її виконавчі органи здійснюють власні повноваження та повноваження, делеговані державою, тому величезний пласт роботи виконують працівники по питаннях звіту та надання інформації органам державної виконавчої влади вищого рівня та іншим державним службам. Всю документальну роботу ми маємо виконувати в повному об’ємі. За 11 місяців 2022 року у виконавчому апараті селищної ради опрацьовано понад 2500 вхідних та 1400 вихідних документів, кожен з яких вимагає аналізу та аналітики.

За звітний період проведено 4 засідання сесій селищної ради, прийнято 152  рішення. Підготовка та проведення сесій здійснюється відповідно до Регламенту селищної ради. Проведено  27 засідань виконавчого комітету, прийнято  162 рішення. Зазначу, що всі проекти рішень сесій та прийняті рішення ради і виконавчого комітету ради оприлюднювались на сайті селищної ради, де кожен мав змогу з ними ознайомитися. Однак, враховуючи існуючі актуальні загрози щодо безпеки об’єктів комунальної власності територіальної громади з боку країни агресора, в тому числі шляхом запобігання вільному доступу до інформації щодо суб’єктів господарювання, та на виконання окремого доручення начальника обласної військової адміністрації від березня місяця цього року рекомендовано головам рад призупинити розгляд документів, звернень громадян та запитів на публічну інформацію до особливого розпорядження. Тому на сьогодні, відповідно до розпорядчого документа селищної ради,  доступ до інформації, розміщеної на публічних ресурсах ради  обмежений. Але на сайті селищної ради постійно висвітлюється робота ради в частині проведення радою відповідних  заходів. Постійно розміщуються інформаційно-просвітницькі матеріали щодо вирішення гострих питань сьогодення населення.

Розраховуючи на певний фінансовий ресурс планували залучення інвестиційних коштів із бюджетів інших рівнів, допомоги місцевого бізнесу, задумані проекти мали реальний шанс на реалізацію. Але жорсткі реалії з початком війни змінили всі плани. Нашій громаді, як і всім в країні, доводиться вирішувати зовсім  інші завдання.

З початку збройної агресії  я, як селищний голова, виконавчі органи селищної ради повністю включились у виконання поставлених завдань вищим керівництвом та завдань, котрі ставить наявна реальність.

З перших днів ми включились у збір гуманітарної допомоги.

Інший напрямок – робота із внутрішньо переміщеними особами. Зазначу, що це щоденна кропітка діяльність, починаючи від реєстрації і  закінчуючи врученням гуманітарної допомоги. З перших днів, коли масово почали приїжджати переселенці, вирішували питання їх поселення та забезпечення. Всього у нашій громаді проживали близько 4000  внутрішньо переміщених осіб, частина їх вже виїхала, залишилось на даний час 2861 особа.

Крім приватного сектора, люди проживають у 3 дошкільних комунальних закладах, де їм надається вся необхідна допомога. Я хочу подякувати керівникам та колективам закладів, всім громадянам, де проживали і проживають ВПО, за гуманність, співчуття, людяність, яку вони проявили у повній мірі.

Із зрозумілих мотивів, я не маю права розголошувати всю інформацію з питань проведення заходів у громаді по захисту Вітчизни.

За звітний період підготовлено 147 проектів розпоряджень селищного голови з основної діяльності та 348 з кадрових питань.

Здійснено підготовку 60 заяв та клопотань, 6 апеляційних скарг та 8 відзивів на позовні заяви до судів.

Згідно журналів обліку руху  кореспонденції станом на 10 грудня 2022 року  опрацьовано понад 4000 документів.

Кореспонденцію отримано і відправлено біля 90% засобами електронного зв'язку, який здійснювався регулярно через мережу «Інтернет». Всі службові документи доведені до виконавців відповідно до резолюцій.

Мешканцями громади порушено понад 140 питань. Найбільш суттєві питання, які порушували громадяни протягом звітного періоду у своїх зверненнях стосувались соціального захисту – 96 (надання гуманітарної допомоги продуктами харчування та ліків, забезпечення паливними дровами). Заявникам надано вичерпні відповіді або роз’яснення.

Військово-облікова робота - це комплекс заходів, який проводиться постійно, не залежно від стану в якому перебуває держава.   Самоврядні органи, установи, підприємства здійснюють персональний облік військовозобов’язаних і призовників, що займає одне із найважливіших місць у системі організації та ведення військового обліку держави.

Відповідальними працівниками ради проведено звірку  карток первинного обліку військовозобов'язаних, які проживають на території громади.

Здійснювався контроль за виконанням правил військового обліку військовозобов'язаними і призовниками. Проводилось уточнення списків військовозобов'язаних.

          До початку воєнних дій ми не знали наскільки інтенсивним і відповідальним буде цей напрямок роботи. Від початку війни  було оповіщено чоловіків від 18 до 60 років, що проживають у громаді, про початок військового стану та проведення загальної мобілізації в Україні. Станом   на  сьогодні захищають  Україну -   понад ---громадян.

 

Використання коштів бюджету  за 11 місяців 2022 року

по управлінню освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради

                                                                          

        На території Веселинівської територіальної громади  функціонує  17 закладів дошкільної освіти, 13 закладів загальної середньої освіти, з них 7 ліцеїв, 5 філій, 1 гімназія, Будинок дитячої творчості, музична школа, 1 селищна публічна бібліотека,14 сільських  бібліотек - філій, Історичний музей Веселинівської селищної ради, Центр культури та дозвілля Веселинівської селищної ради,  15 сільських будинків  культури, Дитячо-юнацька спортивна школа.

        На утримання закладів і установ  управління освіти, культури, туризму, сім»ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради  за 11 місяців 2022 року з місцевого бюджету  використано  44 891 230  грн.  в т.ч.

  • Надання  дошкільної освіти  -  16 422 427 грн.
  • Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти -  16 117 029 грн.
  • Надання позашкільної освіти  (БДТ) -  1 331 196 грн.
  • Надання  спеціалізованої освіти мистецькими школами - 1 396 272 грн.
  • Апарат управління - 1 635 463 грн.
  • Забезпечення діяльності інших закладів у сфері  освіти (ц/б) - 1 412 677грн.
  • Інші програми та заходи у сфері освіти - 588 234 грн. ( придбання ППМ, запчастин).
  • Забезпечення діяльності бібліотек  2 263 949 грн.
  • Забезпечення діяльності музеїв   171 517 грн.

Забезпечення діяльності клубів, ЦКД  2 318 473  грн.

Дитячо-юнацька спортивна школа  1 233 989  грн.

     На заробітну плату з нарахуваннями використано   38 681 506  грн.

     На предмети, матеріали,обладнання, інвентар 1 567 977 грн.

     Продукти харчування  410 033  грн.

     Оплата послуг  426 818   грн.

     Оплата теплопостачання 636 727  грн.  

     Оплата водопостачання   94 008   грн.

     Оплата електроенергії   1 503 657   грн.

     Оплата  природного газу   650 274  грн.

     Оплата твердого палива  1 530 143 грн.

     Інші видатки   46 822   грн.

На заробітну плату педагогічних працівників  ЗЗСО за 11 місяців 2022 року використано 50 732 896,00 грн. освітньої субвенції з державного бюджету.

     За рахунок коштів  місцевого бюджету на загальну суму 963 823.5 грн придбано  матеріали, інвентар,  обладнання, меблі, біотуалети,  обігрівачі, бензопили для успішного проходження опалювального сезону та облаштування укриттів, а саме:

  •  для закладів дошкільної освіти   на суму 694 329,30 грн.,
  • для закладів загальної середньої освіти на суму 166 037,20 грн.,
  • для  Будинку дитячої творчості  на суму 83 457,00 грн.,
  • для Центру культури та дозвілля Веселинівської селищної ради20 000,00 грн.

Залишки освітньої субвенції за 2021 рік на початок 2022 року складали 7млн 800 тис грн.

З початком повномасштабного вторгнення  росії в Україну рішенням виконкому Веселинівської селищної ради управлінням освіти було передано  до бюджету селищної ради для потреб оборони 3 млн грн.

Після відповідних дій   залишок  освітньої субвенції склав 4 млн 800 тис грн. і був розподілений та використаний наступним чином:

На загальний фонд – 2 млн 127 тис 161 грн.

На спеціальний фонд – 1 млн 844 тис 745 грн.

     За рахунок загального фонду із залишку коштів освітньої субвенції, з метою сталого проходження опалювального періоду, забезпечення безперебійної роботи закладів освіти в період аварійних та планових відключень електропостачання в осінньо-зимовий період  та  для облаштування укриттів придбано матеріали, обладнання, інвентар, а саме:

- енергозберігаючі вікна, двері для Токарівського ліцею, Градівської філії Веселинівського  ліцею, Веселинівського ліцею (харчоблок та спортивна зала корпусу №1та приміщення їдальні і харчоблоку корпусу №2- колишня гімназія) на суму 580 380,00 грн.,  758 919.06.

- меблі, обігрівачі, біотуалети для облаштування укриттів на суму 1 044 044,00,00 грн.,

- Придбано протигази на суму  45 000 грн.

- будівельні матеріали (пісок, гравій, електроди, вапно, листи металеві) для облаштування укриттів у 8 ЗЗСО, поточного ремонту хімкабінету корпусу № 2  та третього поверху корпусу № 1 Веселинівського ліцею, матеріали для інших закладів освіти -502 737,00грн.

       Для забезпечення заготівлі дров та сталого проходження опалювального періоду  придбано  бензопили на  суму 120 000,00 грн.

За рахунок спеціального фонду із залишку коштів освітньої субвенції (1 844 745,00 грн.) покращено матеріально-технічну базу  закладів освіти  та придбано котли твердопаливні для Покровського та Новосвітлівського ліцеїв (630 000, 00 грн), генератори для укриттів та котелень 549 000,00 грн, облаштовано місця проживання ВПО ( придбано холодильники, морозильну камеру, пральні машини- автомати, плити електричні, ноутбуки, телевізори, бойлери).

Роботи:               З метою проведення протипожежних заходів  проведено обробку дерев’яних конструкцій Веселинівського ліцею  на суму      298 997,00 грн.

Проведено роботи по встановленню енергозберігаючих вікон та  дверей.

Забезпечено ремонт опалювальних систем в Новосвітлівському, Покровському ліцеях, Староолексіївському, Ставківському ЗДО на  суму 230 973,00  грн.

Крім того, три опорні заклади громади: Веселинівський, Колосівський  та Ставківський ліцей у жовтні 2022 року отримали грантову  допомогу від міжнародного дитячого фонду UNISEF в розмірі 1000 доларів (109 тис. грн) на кожен заклад. Веселинівський  ліцей  за ці кошти здійснює поточний  ремонт харчоблоку, Ставківський  ліцей – завершує поточний  ремонт вестибюлю закладу,  а Колосівський  ліцей – встановлює  систему  вентиляції  в укритті.

 

Розвиток інфраструктури, ЖКГ, благоустрою, інвестицій

селищної ради.

 

Протягом звітного періоду в сфері благоустрою населених пунктів вирішувалися питання: розчистка доріг в зимовий період, вивезення снігу, обробка доріг, тротуарів протиожеледними сумішами, утримання вулично-дорожньої інфраструктури комунальної власності, вуличного освітлення до введення режиму воєнного стану, дощової каналізації, озеленення території, санітарного благополуччя, впорядкування зелених насаджень дерев, кущів, газонів, квітників, косіння трави, поливання газонів, квітників, утримання та обслуговування фонтану, утримання та впорядкування  56 кладовищ (скошування трави, втивіз сміття, випилювання сухих дерев, кущів, порослі,  піску, вивезення листя, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ), прибирання та утримання в належному стані  місць загального користування  та  відпочинку,  кронування та спилювання дерев, розпилювання пнів з врахунням дії правового режиму воєнного стану.

На організацію благоустрою населених пунктів територіальної громади за 10 місяців 2022 року  профінансовано кошти  з селищного бюджету  у сумі  847,8 тис. грн. (паливо -387,2 тис. грн., запчастини- 159,2 тис. грн., господарчі товари – 93,0 тис. грн., 208,3 тис. грн.).

      У листопаді 2022 року на  території  ОТГ  проводилася щорічна  всеукраїнська  акція  «За чисте довкілля». Ліквідовано 6 несанкціонованих сміттєзвалища.

      Відповідно до Програми охорони навколишнього природного середовища профінансовано 21,071 тис. грн. на впорядкування сміттєзвалища.

         В с. Поділля висаджено  40 дерев на території підприємств, установ, організацій за рахунок спонсорських коштів.

         Працівниками служби благоустрою старостинських округів,  здійснювалася заготівля дров для внутрішно переміщених осіб,  малозабезпечених сімей, закладів освіти.

В зв’язку з дією правового режиму воєнного стану здійснювався поточний ремонт доріг комунальної власності із залученням техніки селищної ради та сільськогосподарських підприємств, спонсорської допомоги. З початку поточного року  дорожнім господарством служби благоустрою  проведено зріз узбіч доріг с. Бондарівка - с. Виноградівка (8км.), с.Виноградівка- смт Токарівка (5 км). Проведено профілювання вулиць:  села Виноградівка (1,6, км),  смт Токарівка (16 км), смт Веселинове  (3,2 км), а саме: вул Степова- 1,5 км, пр. Подолянський -0,5 км, вул. Верхня -0,2 км, вул. Південна 1 км). В селі Поділля проведено ямковий ремонт доріг, вирівнювання та розчищення грейдером, каткування.

З метою економного використання   коштів місцевого бюджету, забезпечення  автономним теплопостачанням медичних закладів: придбано котельну установку для КНП «Веселинівська районна лікарня» на суму 1244,790 тис. грн.; проведено поточний ремонт мережі теплопостачання, придбано та встановлено котел КНП «Веселинівський центр ПМСД» на суму 510,844 тис. грн.

Проведено поточний ремонт системи опалення в адмінбудівлі Токарівського старостинського округу.

КП «Веселинівський водоканал» надаются послуги з вивезення твердих побутових відходів.  Договірними відносинами на вивезення сміття охоплено 1662  особи.

Всі населені пункти об’єднаної громади охоплені водозабезпеченням. У 20 населених пунктах громади, послуги з централізованого водопостачання надають комунальні підприємства селищної ради: «Веселинівський водоканал», «Веселинівський водопостач», «Сервіс», «Злагода»; в двох населених пунктах послуги з централізованого водопостачання надає  комунальне підприємство м. Вознесенська КП «Райводопостач» в інших населених пунктах послуги з централізованого водопостачання надають суб’єкти господарювання.

Децентралізоване водопостачання останніх населених пунктів забезпечується власними (у домогосподарствах) водозабірними свердловинами, водонакопичувальними ємностями.

КП «Веселинівський водоканал» за 10 місяців 2022 року будо проведено ремонтних та відновлювальних робіт на загальну суму 151,2 тис. грн. в тому числі: 48 ремонтів водопроводу на суму 139,2 тис. грн.; ремонт насосів на суму 12,0 тис. грн.

З метою забезпечення безперебійного водозабезпечення за рахунок коштів місцевого бюджету придбано глибинні насоси на суму 341,619 тис. грн. КП «веселинівський водоканал».

Придбано предметів, матеріалів, обладнання за власні кошти підприємства на загальну суму 120,0 тис. грн. в тому числі: ремонт технікі на загальну суму 42,0 тис. грн.; придбання предметів, матеріалів, обладнання 78,0 тис. грн.

Протягом 10 місяців 2022 року комунальними підприємствами селищної ради : КП «Веселинівський водоканал», КП «Веселинівский водопостач», КП ККГ «Сервіс», КП «Злагода»  піднято 172,2 тис. м. куб. води, реалізовано 129,8 тис. м. куб., втрати становлять 42,4 тис. м. куб. В обслуговуванні  комунальних  підприємств знаходиться 29 водонапірних башт, протяжність водопровідних мереж становить 130 км. Підприємством обслуговується 9959 осіб. За надані послуги  з водопостачання нараховано 3414,8 тис. грн., оплочено 3331,6 тис. грн. Заборгованість населенням за спожиті послуги становить 381,52 тис. грн.  Відшкодовано з бюджету селищної ради  різниці в тарифах 1036,5 тис. грн.

КП «Веселинівський водоканал»  договірними відносинами  на вивезення сміття охоплено 1665 абонентів, обслуговується 3605 осіб. За надані послуги нараховано 724,4 тис. грн., оплочено 639,3 тис. грн. Заборгованість населення за надані послуги становить 155,5 тис. грн. Відшкодовано з бюджету селищної ради  різниці в тарифах 5,6 тис. грн.

Продовжено реалізацію державної програми Інтернет-субвенція. У поточному році доступ до широкосмугового інтернету отримали 13 об’єктів соціальної інфраструктури в 7 населених пунктах громади (с. Варюшине, с. Градівка, с. Луб’янка, с. Петрівка, с. Михайлівка, с. Покровка, с. Поріччя), а до кінця 2022 року заплановано підключення об’єктів в с. Нововоскресенка та с. Бондарівка. Загальна вартість наданих послуг з підключення у 2022 році склала 1,024 млн. грн, а запланованих до кінця року – 269,0 тис. грн.

Загалом серед об’єктів соціальної інфраструктури громади доступ до широкосмугового інтернету мають 60 із 84 об’єктів, що складає 71%.

На даний момент, можливість підключення до широкосмугового інтернету мають мешканці 20 населених пунктів громади, а до кінця року ще 2 населених пунктів. Враховуючи, що населення зазначених населених пунктів складає 16,6 тис. осіб, 92,7 % населення громади мають можливість підключитись до широкосмугового інтернету.

В зв’язку  з введенням в дію військового стану, з 24 лютого 2022 року  проводилися роботи щодо облаштуванння блокпостів, вводних опорних пунктів, фортифікаційних оборонних споруд: завезення піску, риття окопів, траншей, зздійснювалося забезпечення дровами, продуктами харчування. Відповідні роботи проводилися як за рахунок коштів місцевого бюджету так і за рахунок спонсорської допомоги.

З метою розміщення внутрішньо переміщених осіб здійснювалися ремонтні роботи житлових будинків, які тривалий час не використовувались, та знаходилися у незадовільному стані. На території Новосвітлівського старостинського округу  відремонтовано приміщення п’ятьох будинків; пічні пристрої відремонтовано в чотирьох будинках; частково відремонтовано  дах 1 будинку, облаштовано літнім душем 1 садибу, здійснюється ремонт електромережі та електроприладів,  косіння трави.  Витрачено приблизно 15 тис. грн.

 

Отримання та видача гуманітарної допомоги населенню, яке проживає на території Веселинівської селищної ради, в умовах воєнного стану.

Цей рік приніс виклики, які ніхто не очікував. Повномасштабне вторгнення Росії на територію України вплинуло на громадянське суспільство, напрямки державотворення та умови діяльності. Війна внесла негативні корективи в життя кожного громадянина та всього соціально-економічного життя України.

 Не зважаючи на всі ці фактори, Веселинівська селищна рада, виконавчий комітет робили й нині робимо усе від нас залежне, для розвитку нашої громади та підтримки тих категорій населення, які цього потребують.

Враховуючи, що станом на 30 березня цього року на території нашої громади було взято на облік 232 внутрішньо переміщені особи, виконавчим комітетом селищної ради були прийняті рішення від 30 березня 2022 року № 36 «Про затвердження та видачу набору місячного продовольчо-побутового кошика для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на території Веселинівської селищної ради», а також від 05 серпня 2022 року  № 81 «Про затвердження Порядку передачі на території Веселинівської селищної ради гуманітарної допомоги, наданої донорами, в умовах воєнного стану в Україні».

Видача одноразового продовольчо-побутового кошика, внутрішньо переміщеним особам почалася з 01 квітня ц.р., а з травня місяця здійснювалася  видача також додаткових продуктових та гігієнічних наборів для вказаної категорії населення, які формувалися з гуманітарної та державної допомоги, що надходила до нашої громади.

Увагу приділено як і внутрішньо переміщеним особам, так і громадянам пільгових категорій:

Починаючи з травня по грудень через РВА надійшло гуманітарної допомоги 53540,38 кг продуктів харчування та 1856,5 кг засобів гігієни та державної допомоги 19103,65 кг продуктів харчування. Буржуйки – 86 шт. 7 – пункти обігріву, 5 – ЗСУ, 74 – пільгові категорії;

  • у травні надійшло 13913,00 кг державної допомоги для забезпечення потреб Збройних Сил України, ВПО та найбільш вразливих категорії населення (багатодітні та малозабезпечені сім’ї);
  • у червні надійшло гуманітарної допомоги через РВА 7825,00 кг (продуктів харчування – 6398,00 кг, засобів гігієни – 1427,00 кг) для забезпечення потреб ВПО;
  • у липні надійшло гуманітарної допомоги через РВА – продуктів харчування – 10670,88 кг, засобів гігієни – 1117,00 кг, від міжнародної гуманітарної організації ХЕКС/ЕПЕР отримали 650 продуктових наборів для  забезпечення потреб ВПО;
  • у серпні надійшло через РВА – державної допомоги – продуктів харчування 2604,35 кг та гуманітарної допомоги продуктів харчування – 15839,02 кг, засобів гігієни – 788,10 кг для забезпечення потреб ВПО.                                                      А також гуманітарну допомогу, продуктовий набір вагою 15,920 кг, у кількості 1152 шт., за ціною 1500,0 грн, на загальну суму 1728 000,0 грн., яку організував Владислав Невеселий у співпраці з Благодійним фондом «Світлі справи» та ТІМ4ЮА», змогли отримати пенсіонери віком від 60 років з інвалідністю, діти з інвалідністю, малозабезпечені сім’ї, багатодітні сім’ї, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, почесні громадяни селища, працівники структурних підрозділів Веселинівської селищної ради;
  • у вересні надійшло через РВА гуманітарної допомоги – 11133,409 кг продуктів харчування та 142,668 кг засобів гігієни, ємності для запасів води на 1000 л – 2 шт, на 300 л – 2 шт.;
  • 7 сімей в яких виховуються 16 прийомних дітей отримали гігієнічні набори в кількості 16 шт та продуктові набори в кількості 4 набори на родину за період вересень-грудень;
  • у жовтні надійшло через РВА гуманітарної допомоги – 4919,922 кг продуктів харчування та 925,725 кг засобів гігієни, від Червоного Хреста 1500 продуктових наборів для  забезпечення потреб ВПО;
  • у листопаді надійшло через РВА державної допомоги – 2586,30 кг, гуманітарної допомоги – 5 кухонних наборів (на ЗДО, де розміщені ВПО та центр надання соціальних послуг, стаціонарне відділення).

Через Департамент соціального захисту населення МОВА отримали 375 продуктових наборів для задоволення потреб ВПО.

Всесвітня Продовольча Програма – 47520,00 кг рису, 3149 л олії, 7250 кг борошна.

ВПО – 1035 чол, пенсіонери 60+ - 2508 чол., особи з інвал.- 576 чол., малоз.- 140 сімей.

Станом на 12 грудня 2022 року на території нашої громади зареєстровано 2860 внутрішньо переміщених осіб.

Для компактного проживання внутрішньо переміщених осіб було визначено та облаштовано 3 будівлі закладів комунальної власності (ЗДО №3, №4, Миколаївський).

Центром надання адміністративних послуг Веселинівської селищної ради щомісячно узагальнюється інформація щодо надання компенсації власникам житла за надані житлово-комунальні послуги відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року №333, які прихистили внутрішньо-переміщених осіб. Щомісячно зазначеною компенсацією скористалися 198 власників житла (у яких в наявності право власності на житловий будинок), які прихистили 483 особи. Сума виплат, яка належить до відшкодування за квітень – листопад склала 1млн 620тис 600 грн.  Станом на 01 грудня 2022 року відшкодовано власникам житла за квітеньвересень 2022 року, із них кошти державного бюджету склали 215тис 198 грн., кошти донорів (Червоного Хреста України) – 1 млн 405 тис 403 грн.

 

І на завершення звіту  дякую всім людям, які залишилися у громаді у воєнний стан і забезпечують її життєдіяльність. 

Дякую  за їхню мужність, за стійкість, адже вони свідомо, ризикуючи власним життям, залишилися у громаді, щоб підтримувати роботу об'єктів критичної інфраструктури, комунальних підприємств, комерційних. Люди свідомо залишилися, печуть хліб і вони знають, що цей хліб вони печуть, в тому числі, і бійцям ЗСУ. Також хочу подякувати громадянам, які вступили в лави тероборони. В цілому, це — люди-герої. Вони могли сісти в машину і поїхати з громади, а вони лишилися і забезпечують її життєдіяльність

Дякую всім, хто розуміє, наскільки складна ситуація і що одним помахом її не виправиш.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь