A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Порядок отримання дозвільних документів на право робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами

Дата: 18.01.2023 12:59
Кількість переглядів: 932

   Згідно Закону України «Про пестициди і агрохімікати», особам діяльність яких пов*язана із транспортуванням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами необхідно мати при виконанні даних робіт допуск (посвідчення) на право виконання даних робіт та посвідчення про проходження навчання по техніці безпеки при роботі з отрутохімікатами. Така вимога поширюється на всі галузі виробництва  та всі  форми власності , де застосовуються пестициди і агрохімікати.

   До виконання робіт з пестицидами та агрохімікатами не допускаються особи віком до 18 років, вагітні жінки,жінки, що годують дітей, особи, які мають протипоказання за станом здоров*я.

   Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки(навчання) з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і  агрохімікатами та медична книжка з висновком  медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров*я.

   Організатори роботи ,працівників з отрутохімікатами ,мають забезпечити проходження медичного огляду у закладах охорони здоров*я  та навчання по техніці безпеки  при роботі з пестицидами та агрохімікатами , даних працівників.

   Плата за навчання  по техніці безпеки при роботі з пестицидами та агрохімікатами  працівників установ, підприємств,  організацій та господарств не залежно від  форми  власності ,здійснюється за рахунок коштів  таких  підприємств,установ,організацій і  господарств, або за рахунок власних коштів.

   Організатори роботи  працівників з отрутохімікатами ,що мають дозвільні документи на право даних  робіт видають наряд на виконання робіт з отрутохімікатами. Перед початком робіт з отрутохімікатами проводиться інструктаж на робочих місцях щодо заходів забезпечення безпеки ,запобігання забрудненню залишками пестицидів і агрохімікатів навколишнього природного середовища, а  також щодо  надання першої медичної допомоги у разі виникнення ознак отруєння чи аварії.

   Організатори робіт з пестицидами та агрохімікатами, в обов*язковому порядку мають забезпечити працівників засобами гігієни та індивідуального захисту органів дихання,очей, рук (халати, спецодяг, распіратори, протигази, рукавиці, гумові чоботи, тощо).

При проведенні захисних обробок використовуються пестициди згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні», з дотриманням регламентів їх застосування. Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

   Для отримання  дозвільних документів (допуск  і посвідчення)  працівникам, діяльність яких пов*язана із транспортуванням,зберіганням,застосуванням  і  торгівлею   пестицидами та агрохімікатами,  всіх форм власності ,прошу звертатися до спеціалістів Управління фітосанітарної безпеки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь