A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Інформація для сільгосптоваровиробників

Дата: 22.11.2022 11:09
Кількість переглядів: 232

   Управління фітосанітарної безпеки, доводить до вашого відома, що спостерігається продовження розселення мишоподібних гризунів у посівах озимих культур. На посівів озимого ріпаку обліковуються як поодинокі нори гризунів так і сформовані колонії (4-7 жилих нір) у кількості 1-2, максимально до 4-5 колоній на гектар. На озимій пшениці та ячменю також обліковуються як поодинокі нори, так і сформовані колонії гризунів у кількості 1-3 колонії з 3-9 жилими норами. На багаторічних травах мишоподібні гризуни обліковуються на 20-50% обстеженої площі, де нараховується 1-6 колонія на гектар. Колонії складаються з 5-10 жилих нір. Прогнозується подальше заселення сільськогосподарських угідь мишоподібними гризунами. Для попередження пошкодження рослин потрібно встановити постійний моніторинг за посівами та за необхідності провести захисні заходи.   

   При проведенні захисних обробок використовуються лише пестициди згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні»,обов’язково  з дотриманням регламентів їх застосування. Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

   Проводячи роботи по захисту рослин від шкідливих організмів, працівники, робота  яких пов’язана із отрутохімікатами, мають мати дозвільні документи на право робіт із пестицидами та отрутохімікатами, тобто, допуска і посвідчення. Працівники, які не мають цих документів до роботи з отрутохімікатами не допускаються, тому, що така робота  є порушенням законодавства у сфері захисту рослин та тягне за собою відповідальність керівників господарств. За довідками на оформлення дозвільних документів(допуска і посвідчення), прошу звертатися до спеціалістів управління фітосанітарної безпеки за адресою смт.Веселинове, вул. Мозолевського,14 (ІІ поверх) . Також працівники, які працюють із пестицидами та агрохімікатами, мають бути забезпечені засобами гігієни та індивідуального захисту очей, рук, органів дихання (рукавиці, халати, распіратори, гумові чоботи, тощо).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь