A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Відзначення Дня визволення України від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2022 14:04
Кількість переглядів: 152

28 жовтня в Україні щороку відзначають День визволення від фашистських загарбників відповідно до Указу Президента України від 20.10.2009р. №836, з метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.

Саме на території України ключові битви за визволення Європи від фашизму. Загинуло близько 3-х млн. українських воїнів, понад 2 млн. наших земляків вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини. За неоціненний подвиг бойовими нагородами відзначено близько 2,5 млн. українських захисників. Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм  сприяли звільненню України від нацизму!

Сьогодні наша країна зустрічає 78-му річницю визволення від нацистських окупантів зі зброєю в руках, сумом та болем в серці кожного з нас, але із непохитною вірою в перемогу. В перемогу над новим окупантом – російською федерацією. Ціною крові мільйонів українців тоді ще, в далекому 1945-му, здобуто гірку перемогу. Зараз війна, яку принесла на нашу землю росія-окупант, знову забирає найкращих: молодих, завзятих, розумних, талановитих, миролюбивих, щирих українців.

Сьогодні страшно усвідомлювати, що сусід став агресором, вбивцею-терористом. Україна знову, як і 80 років тому, стала на оборону рідної землі, принципів свободи, честі і незламності. Я як завжди, з часів Київської Русі, вкотре доведе, що український народ нескорений і нездоланний, а подвиги дідів-прадідів стануть спільною перемогою їхніх онуків-воїнів світла.

Веселинівська громада ніколи не забуває вшановувати пам’ять загиблих синів і дочок України, які відділи колись і віддають нині своє життя за Батьківщину. У смт Веселинове, старостинських округах територіальної громади покладено квіти до пам’ятників та поховань загиблих воїнів, вшановано їх величний подвиг хвилиною мовчання. Виконавчим комітетом селищної ради відвідано 4-х учасників бойових дій у Другій світовій війні, які проживають на території селищної ради, вручено подарункові набори на вартістю 1 500 г н. кожен, а також надано щорічну матеріальну допомогу в розмірі 1000 грн..

Дякуємо усім захисникам і захисницям української землі!

Слава усім, хто боровся з нацизмом у роки Другої світової війни! Слава всім, хто б’ється за Україну сьогодні! Слава нашому народу, який увійде в Світову історію!

Слава Україні! Героям слава!

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь