A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Інформаційне повідомлення про стан і розвиток шкідливих організмів в господарствах Миколаївської області за ІІ декаду вересня 2022 року

Дата: 23.09.2022 15:51
Кількість переглядів: 667

 

  1. Огляд погодних умов

В другій декаді вересняна погоду впливали улоговини циклонів з атмосферними фронтами. Пройшли дощі різної інтенсивності, в окремі дні з грозами.За данимиМиколаївськогообласного центру з гідрометеорології, середнядекадна температура повітрябулав межахнорми та становила15,1-18,0°Степла. Максимальна температура повітряпідвищувалася до 29°С тепла, а мінімальназнижувалася до 8-11°С тепла.

Опади відмічалися протягом 4-6 днів та були дуже ефективними. Сума їх за декаду склала від 21 до 80 мм, що становить від 151 до 613% декадної норми. Добовий максимум опадів досягав від 16 до 41 мм.

2. Фенологія культур

 

Озимий ріпак – 2-3 листки

Озимі зернові – посів, сходи

 

 

 
  1. Фітосанітарний стан

Проведеним фітосанітарним моніторингом встановлено, що на посівах озимого ріпакупротягом другої декади вересня відмічалася шкідливість хрестоцвітних блішок,гусениць озимоїсовки та ріпакового пильщика. Розпочалося заселення капустяними попелицями. На 1-3% рослин ріпаку відмічено ураження переноспорозом.

Ранні посіви озимого ячменю та озимої пшениці заселяються та пошкоджуються хлібними блішками.  

На падалицізернових культур тривало заселення та шкодочинністькомплексу шкідників - цикадок, хлібних блішок, мишоподібних гризунів,злакових мух. Розпочалося відродження личинок хлібної жужелиці.

4.  Прогноз розвитку шкідливих організмів

В третій декаді вересняна посівах озимого ріпаку прогнозується висока інтенсивність живлення комплексу шкідників, зокрема хрестоцвітних блішок, гусениць совок, ріпакового пильщика, капустяної молі та біланів.

Сходи озимих зернових культур заселятимуться хлібними блішками, цикадками, злаковими мухами. Сільськогосподарські угіддя повсюдно заселятимуться мишоподібними гризунами.

Для попередження пошкодження рослин потрібно встановити постійний моніторинг за посівами та за необхідності провести захисні заходи.   

При проведенні захисних обробок використовуються пестициди згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні», з дотриманням регламентів їх застосування. Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

 

Управління фітосанітарної безпеки

ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь