A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Повідомлення щодо фітосанітарного стану сільськогосподарських угідь в господарствах Миколаївської області

Дата: 28.07.2022 09:06
Кількість переглядів: 727

Фото без опису

Проведеним моніторингом встановлено, що на території області розпочалося активне відродження гусениць стеблового кукурудзяного метелика, триває літ шкідника.

Гусениці фітофага пошкоджують усі органи кукурудзи, крім коренів -  листя, стебла, волоті, качани. Пошкодження стебел спричиняє затримку цвітіння і зменшення розмірів листків та міжвузлів. Пошкодження волоті погіршує запилення. При пошкодженні гусеницями зерна качанів знижується урожайністьта якість насіння, підвищується ураженість качанів збудниками фузаріозу, сірої гнилі та пліснявіння.

Для недопущення пошкодження рослин, насамперед кукурудзи та сорго, необхідно постійно здійснювати моніторинг посівів та за необхідності провести захисні заходи дозволеними до використання інсектицидами.

За наявності понад 18% рослин з яйцекладками або 6-8% рослин з гусеницями кукурудзяного метелика посіви дозволеними інсектицидами.

Також на території області у посівах соняшнику спостерігається живлення гусениць листогризучих совок. Прогнозується шкідливість соняшникової вогнівки, соняшникової шипоноски, можливе формування локальних осередків з підвищеною чисельністю гусениць лучного метелика

Для недопущення пошкодження рослин необхідно встановити постійний моніторинг за посівами культури та вразі необхідності провести захисні заходи.

Економічний поріг шкодочинності: лучний метелик – 8-10 екз./м², гусениці совок, соняшникової вогнівки – 2-3 екз./кошик.

При проведенні захисних обробок використовуються пестициди згідно «Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні», з дотриманням регламентів їх застосування.

Під час проведення захисних заходів потрібно дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві».

 

 

Начальник Головного

Управління Держпродспоживслужби

в Миколаївській області                                           Денис МЕЛЬНИКОВ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь