A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

В Україні на базі Держпродспоживслужби створена Національна платформа продовольчої безпеки

Дата: 27.07.2022 08:25
Кількість переглядів: 609

Фото без опису

   В Україні на базі Держпродспоживслужби створена Національна платформа продовольчої безпеки, яка дозволяє об'єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій для стимулювання розбудови української економіки, навіть в умовах війни, та забезпечення харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, учасників Збройних Сил України та територіальної оборони.

 

   Цінність для підприємств та інших учасників:

  • доступ до актуальної інформації щодо реальних потреб та пропозицій тих чи інших товарів, що значно спрощує варіанти пошуку ринку збуту для вашої продукції;
  • можливість миттєвої комунікації з покупцем чи постачальником без зайвих посередників;
  • замовлення послуг транспортування;
  • вже за декілька днів – смарт-контракти за декількома з публічних оферт та доступ до держзамовлень без зайвих паперів та втрати часу.

   Майже три місяці в Україні працює Національна платформа продовольчої безпеки.

   Платформа дозволяє об'єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій у стимулюванні розбудови української економіки в умовах війни та забезпеченні харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, Збройні Сили України та територіальну оборону.

  За повідомленням Міністерства аграрної політики та продовольства, на початок липня платформа залучила більше 5000 користувачів – місцевих громад, військових адміністрацій, виробничих підприємств та логістичних компаній. Тут опубліковано більше 1,8 тисячі потреб у продуктах харчування та товарах першої необхідності. Третина усіх опублікованих потреб припадає на Миколаївську та Херсонську області.

  Виробничі компанії також активно розміщують пропозиції щодо товарів, які є в наявності. Таких пропозицій на початок липня було більше 1,5 тисяч. Найбільше пропозицій надійшло з Полтавської, Київської, Рівненської, Хмельницької областей та міста Київ.

  Повідомляється, що учасники, зареєстровані на платформі, мають змогу напряму контактувати та укладати угоди з постачання необхідних товарів. Реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безкоштовною.

   Довідково. Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента України, Мінекономіки, МінІнфраструктури та Мінагрополітики. В якості бази для платформи використано всесвітньо відоме українське програмне рішення Creatio, яке компанія Террасофт надала безкоштовно. Налаштування рішення, також на волонтерських засадах, за лічені дні здійснила компанія Banza, провідний партнер Террасофт в Україні та світі. При розробці враховувалися вимоги щодо безпеки програмного забезпечення, його масштабованості та швидкості розгортання. Участь у підтримці і просуванні платформи приймають Dopomoga.Razom і FozzyGroup. На реалізацію кошти з державного бюджету не залучалися.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь