A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ: ЦЕ МОЖЕ ТРАПИТИСЯ З КОЖНИМ!

Дата: 19.10.2021 11:35
Кількість переглядів: 3158

Знайте, що для працевлаштування за кордоном на законній основі Вам необхідно мати:

  • Дійсний закордонний паспорт;
  • Відкриту робочу візу;
  • Трудову угоду із закордонним роботодавцем;
  • Дозвіл на роботу в країні призначення.

Пам’ятайте, що:

  • Здійснення трудової діяльності за туристичною, діловою (бізнес) або гостьовою візою є порушенням законодавства!
  • Як правило, виїхати за кордон за туристичною чи гостьовою візою і вже за кордоном переоформити її на робочу – неможливо. Не вірте тим, хто Вам таке обіцяє!
  • Робочу візу оформити через посередників зазвичай неможливо. Перш ніж погоджуватися на посередництво при оформленні візи, уточніть у відповідному консульстві, чи справді це можливо та яка вартість цієї послуги!

У жодному разі не погоджуйтеся надавати фальшиві документи або неправдиву інформацію під час співбесіди зі співробітниками консульства!
 

Потурбуйтеся про власну безпеку перед  виїздом за кордон:

  • Дізнайтеся про візу, яка Вам потрібна, зателефонувавши до консульського відділу при посольстві країни, до якої збираєтесь їхати або перевіривши інформацію на їхній WEB-сторінці;
  • Переконайтеся, що працевлаштування на запропоновану Вам посаду буде законним. Працюючи нелегально, Ви порушуєте закон. Для того, щоб працювати легально, необхідно мати дозвіл на роботу, робочу візу та трудовий контракт;
  • З’ясуйте, чи має фірма, що займається Вашим працевлаштуванням, відповідну ліцензію. Інформацію щодо легальної діяльності посередників чи працедавців можна дізнатись на web-сайті Міністерства соціальної політики України.
  • Плануючи участь у молодіжних програмах Au-Pair або Work and Travel, перевірте легітимність діяльності агенції-посередника.
  • Уважно читайте трудовий договір (контракт). Підписуйте лише документи, складені зрозумілою для Вас мовою;
  • Повідомте своїх родичів  або близьких про деталі поїздки, залишіть їм детальну інформацію про закордонного роботодавця, а також копію свого паспорту та інших документів, пов’язаних із Вашою поїздкою;
  • Заздалегідь знайдіть та візьміть із собою контактну інформацію посольства або консульства України та інших організацій, що надають допомогу мігрантам у країні, до якої збираєтесь.

Під час подорожі та перебуваючи за кордоном:

  • Довіряйте свої документи лише уповноваженим посадовим особам (працівникам прикордонних служб, поліції тощо). Ні в якому разі не залишайте свій паспорт у якості застави та не віддавайте його роботодавцям «для реєстрації» або з інших причин;
  • Зареєструйтеся в українському посольстві/консульстві в країні, де Ви плануєте залишатися довше ніж три місяці;
  • Зберігайте копії всіх важливих документів (віза, закордонний паспорт, національний паспорт, страховий поліс, контракт, запрошення тощо) у безпечному місці окремо від оригіналів;
  • Підтримуйте постійний контакт із родичами та близькими, повідомляйте їм про зміну місця роботи або проживання.

        З огляду на зростаючі ризики торгівлі людьми в межах України, не забувайте подбати про власну безпеку і при працевлаштуванні на батьківщині, адже наша країна стала країною не лише походження та транзиту, але й країною призначення. Перевіряйте законність діяльності посередників та працедавця, уважно читайте трудову угоду та обов’язково залишайте детальну інформацію родичам та знайомим.


У разі потрапляння у ситуацію торгівлі людьми

 

ЗА КОРДОНОМ

Якщо Ви потрапили у скрутну ситуацію за кордоном, можете звернутися до:

  • Посольств/консульських установ України за кордоном;
  • Державних, міжнародних та громадських організацій, що надають допомогу мігрантам, які опинилися у скрутному становищі, і зокрема постраждалим від торгівлі людьми;
  • Місцевих правоохоронних органів;
  • Організацій української діаспори;
  • Інших організації та установ (наприклад, релігійних).

         Якщо Вас позбавили документів, консульська установа має докласти зусиль для встановлення Вашої особи та якнайшвидшого повернення до України. Наявність у Вас копії закордонного паспорта значно пришвидшить цей процес.

 

В УКРАЇНІ

          В Україні надається державна підтримка особам, які постраждали від торгівлі людьми (соціальна, медична, правова, освітня та матеріальна). Для отримання такої допомоги слід звертатись до найближчої місцевої державної адміністрації за місцем проживання. 

          У кожному регіоні  України працюють підрозділи боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС, УМВС України.

КОНТАКТИ служб, установ та організацій, де постраждалі особи можуть отримати допомогу: 

1. Управління соціального захисту населення Вознесенської райдержадміністрації (м. Вознесенськ, вул. Центральна, 27) тел. (05134) 32168.

2. Відділ соціального захисту населення Веселинівської селищної ради (смт Веселинове, вул. Мозолевського,14) тел. 0976302093.

3. Сектор поліцейської діяльності №1 Вознесенського районного управління поліції головного управління Національної поліції в Миколаївській області (смт Веселинове, вул. Свободи, 3) тел. (05163) 2-11-34, 102.

4. Служба у справах дітей Веселинівської селищної ради (смт Веселинове, вул. Мозолевського, 14) тел. (05163) 2-10-43, 0985448770 (стосовно дітей).

5. Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради (смт Веселинове, вул. Мозолевського, 14) тел. 0677565656.

6. КНП «Веселинівський центр первинної медико–санітарної допомоги» Веселинівської селищної ради (смт Веселинове, вул. Одеська, 82) тел. 0972967212.

7. Національна гаряча лінія 1547 з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей (цілодобово та безкоштовно).

8. Урядова «гаряча лінія» для громадян України, які перебувають за кордоном, тел. (044) 248 1915 (цілодобово).

9. Національна "гаряча лінія" ГО “Ла Страда - Україна” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь