A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

“Розумні” технології на службі громадян

Дата: 01.07.2021 14:01
Кількість переглядів: 2109

Фото без опису   На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року №849, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/.

  На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

   Станом на перше січня 2021 року на платформі Дія.Цифрова освіта пройшли навчання понад 400 тисяч користувачів.

Інформуємо, що на платформі можна знайти курси:

Фото без опису«Базові цифрові навички», курс розрахований на людей поважного віку, які зможуть навчитися впевнено користуватися смартфоном, комп’ютером і планшетом. Курс включає в себе три сезони, кожен наступний складніше попереднього;

 

Фото без опису«Цифрові навички для вчителів», курс про використання онлайн-інструментів, щоб зробити навчальний процес більш захопливим і ефективним;

 

 

Фото без опису «Безпека дітей в інтернеті», курс для батьків як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства.

  У листопаді 2020-го у всіх українців, приватних компаній, держорганів, освітніх установ з’явилась можливість перевірити власну цифрову грамотність та трансформувати процеси там, де є прогалини.        

   Близько 85% робіт у ЄС потребують, як мінімум, базового рівня цифрових навичок. Вже десятки тисяч українців додали сертифікат «Цифрограму» до резюме на сайтах із пошуку роботи.

У новій версії тесту вас очікують запитання, наприклад:

  • Під час серфінгу в соціальних мережах ви побачили, що інша особа використовує ваше ім’я та фотографії без вашого дозволу. Що потрібно зробити в такій ситуації?
  • Ви переглянули відео в соціальній мережі. Яка ознака може вказати на те, що цей медіатекст є маніпулятивним?
  • На ваш мобільний телефон приходить SMS-повідомлення з незнайомого номера мобільного телефону, що ваш мобільний рахунок поповнено на певну суму. Після чого вам телефонують та просять повернути кошти на банківський рахунок або мобільний номер телефону, оскільки помилково ввели не той номер. Які ваші дії?
  • Якщо на вашому комп’ютері не відкривається файл pdf-формату, необхідно… 

   Цифрограм — це можливість для приватних компаній виміряти реальний рівень цифрової компетентності команд. Можна зрозуміти, які саме цифрові прогалини в знаннях мають спеціалісти, і запропонувати їм подальші навчальні можливості. Під час реєстрації на тест назву компанії треба ввести українською мовою та без лапок. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь