A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Відбулась дев'ята сесія селищної ради дев'ятого скликання

Дата: 25.06.2021 19:49
Кількість переглядів: 1079

  25 червня 2021 року під головуванням селищного голови Олександра РУМЯНЦЕВА відбулось засідання дев'ятої сесії Веселинівської селищної ради дев’ятого скликання.

   У роботі сесії взяли участь 23 депутати, на розгляд було винесено 16 питань порядку денного.

   Питанням, що викликало обговорення, була організація харчування учнів закладів загальної середньої освіти  Веселинівської селищної ради у 2021-2022 навчальному році.

   Законодавчо передбачено безкоштовне харчування за рахунок коштів місцевого бюджету лише для дітей пільгових категорій закладів загальної середньої освіти. Тому у проекті рішення було запропоновано організувати харчування для учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти, які не входять до переліку пільгових категорії дітей, за рахунок коштів батьків. Але на думку депутатів важливо залишити безкоштовне харчування для малюків 1-4 класів, учнів, які підвозяться до закладів  середньої освіти та перебувають у групах продовженого дня. Це збільшує навантаження на бюджет громади, але виділено як одне з пріоритетних питань.

   Складне питання – трансформація мережі закладів загальної середньої освіти на 2021-2022 роки. Воно передбачає пониження ступенів та закриття малокомплектних шкіл. Не дивлячись на популізм, господар повинен заздалегідь передбачати наслідки економічних змін та приймати ефективні рішення, що обумовлять подальший розвиток.  Лише оптимізація освітянської мережі надасть можливість громаді осилити фінансові витрати на їхнє утримання. У той же час, на думку депутатів, рішення потребує ретельного зваження та часу для обговорення.

   Враховуючи незадовільний стан доріг, депутатами було сформовано Звернення депутатів Веселинівської  селищної   ради до Президента України,  Верховної  Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України щодо ремонту доріг.

  Під час сесії, на прохання депутатів, відзвітував про свою роботу директор комунального закладу «Спортивний комплекс «Олімп» Олег Мизгало. Розпочато роботи по покрашенню матеріального стану стадіону, який ще не один раз порадує мешканців нашої громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь