A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Роль і переваги пробації

Дата: 31.05.2021 13:40
Кількість переглядів: 469

Фото без опису   Пробація не лише контролює поведінку правопорушників, залишених судом у суспільстві, але й надає їм необхідні консультації і підтримку, що допомагають змінити поведінку і не вчиняти в подальшому правопорушень. За багато років існування пробація довела ефективність покарань без позбавлення волі для певних категорій порушників закону. Пробація сприяє справедливому вироку, який дозволяє не втратити те позитивне, що є в порушника закону, відшкодувати завдані збитки та виправити проблеми, що сприяли злочинній поведінці. 

   Пробація – більш перспективна та логічна схема виконання покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією порушника до змін без вилучення його із суспільства, є дієвою альтернативою покаранню у вигляді позбавлення або обмеження волі.

   Пробація передбачає цілу систему заходів спрямованих не лише на виконання покарання, а й на реабілітацію людини, щоб разом з нею усунути ті чинники, які мали вплив на її протиправну поведінку та заохотити таку людину до позитивних змін, щоб потім допомогти їй змінитися. Головним гаслом пробації є «Пробація – це можливості для змін».

   Також має відмінність нагляд, який здійснює пробація від нагляду за виконанням покарання, пов’язаного з позбавленням волі. Ця відмінність полягає в тому, що окрім контролю, пробація ще й підтримує та консультує. Разом з засудженим складається план розв’язання його проблемних питань та необхідних змін, тобто людина показує свою готовність змінитися, а пробація пропонує їй допомогу у розв’язанні питань, які вона сама не може вирішити або не знає, яким шляхом може це зробити.

   Отже, підсумовуючи, можна зазначити, що пробація має переваги від утриманням засудженого в умовах ізоляції, які полягають у можливості змінити порушника, тим самим, зменшивши ризик вчинення ним повторного правопорушення та залишити суспільству особу, яка зможе бути корисною для нього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь