A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Досудова пробація

Дата: 30.04.2021 07:59
Кількість переглядів: 448

Фото без описуОдним з напрямків роботи підрозділів пробації є надання до суду інформації, яка характеризує обвинуваченого. Така інформація оформлюється в документ, який називається «Досудова доповідь».

Працівник пробації є незалежною, неупередженою особою, яка надає суду необхідну інформацію про обвинуваченого.

Для складання досудової доповіді працівник пробації збирає інформацію про обвинуваченого з різних джерел. Найперше – це сам обвинувачений, його рідні та близькі, знайомі, колеги по роботі. Проводиться дослідження його соціального оточення, з’ясовується кримінальну історію особи, його сімейний стан та відносини у сім'ї, житлові умови, дані про роботу, фінансове положення, спосіб проведення вільного часу, наявність алкогольної або наркотичної залежності, дані про фізичне та психічне здоров’я.

Якщо до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою то представник персоналу органу пробації відвідує місце його попереднього ув’язнення.

Отримана від обвинуваченого усна інформація оформляється представником персоналу органу пробації у письмовій формі, з якою обвинувачений ознайомлюється під підпис.

Від активної участі обвинуваченого у підготовці досудової доповіді та  правдивості інформації, що буде ним надана, ставлення  до скоєного правопорушення, розуміння того, що на нього чекає, залежить висновок працівника пробації щодо перспективи позитивних змін.

Особа, щодо якої складається досудова доповідь, може обговорити з працівником пробації зауваження та уточнення до змісту досудової доповіді. Якщо працівник пробації не погодиться з точкою зору обвинуваченого, то обвинувачений може викласти зауваження письмово і вони будуть надані до суду разом з досудовою доповіддю.

Таким чином, досудова доповідь допомагає судді  винести справедливий вирок, отримавши інформацію не лише про неправомірний вчинок, але й додаткову інформацію про особу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь