A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Робота над Стратегією розвитку Веселинівської об'єднаної територіальної громади на період до 2027 року включно

Дата: 21.04.2021 16:34
Кількість переглядів: 1779

   Сьогодні, 21 квітня 2021 року, під головуванням селищного голови Олександра Румянцева, відбулось перше засідання робочої групи з розробки Стратегії громади на період до 2027 року, до складу якої увійшли представники виконкому селищної ради, підприємств, установ, громадських організацій, старости та депутати селищної ради.

   На початку засідання зі вступним словом до учасників звернувся селищний голова, який ознайомив присутніх з основними аспектами розробки стратегії розвитку громади, надав узагальнюючу інформацію по ОТГ та виділив її сильні сторони. «Нарешті маємо можливість оперативного реагування на внутрішніх об’єктах інфраструктури за рахунок придбаної техніки у службу благоустрою. Можемо автономно працювати з водогонами, вуличним освітленням, упорядковувати місцеві дороги та узбіччя, - зауважив Олександр Валерійович, - тож сьогодні маємо можливість на основі отриманих пропозицій сформувати дорожню карту нашої громади на кілька наступних років».

   Для початку основними напрямками роботи було виділено соціальну сферу, освіту, культуру і медицину. Начальник відділу соціального захисту населення Любов Коваленко повідомила, що урядом затверджено Державну програму запобігання та протидії домашньому насильству на період до 2025 року, згідно якої держава допомагає у створенні Центрів надання допомоги постраждалим від насильства. Оскільки ця тема стає все більш актуальною останній час, вона запропонувала внести до Стратегії створення такого Центру на території громади. Основна проблема медицини – забезпечення житлом нових кадрів та запуск реанімації на 1 поверсі стаціонарного відділення. Найбільші напрямки роботи у сфері освіти – реконструкція харчоблоків Колосівської ЗОШ та гімназії, перекриття даху дитячого будинку творчості, викладення бруківкою подвір’я ДНЗ №1 «Сонечко» і т.д. Всього членами робочої групи попередньо було розглянуто більше 60 пропозицій. Цікавими були створення музею у садибі, де народився Борис Мозолевський, розплідника декоративних рослин. Також важливою зазначили правовстановчу роботу по дитячому оздоровчому табору «Веселинка» у с. Варюшино.

   Перший день роботи пройшов дуже плідно. Члени робочої групи активно долучились до обговорення вищезазначених питань та  визначились з планом роботи на наступний період. Друге засідання робочої групи заплановано на 29 квітня.

Фото без описуФото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь