A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Управління Держпраці попереджає про шахрайство у наданні послуг з працевлаштування за кордоном та пояснює, як не стати жертвою злочинців

Дата: 17.03.2021 14:05
Кількість переглядів: 668

Фото без опису

   Історії у яких громадян ошукують чимало. У такі ситуації може потрапити будь хто, адже шахраї вміло вміють увести в оману жертву. 

   Про одну таку історію Управлінню  Держпраці у Миколаївській області  стало відомо від громадянки - жертви шахраїв. Жінка уклала угоду з нібито  представником  кадрової  агенції «Green Way»  щодо  надання  інформаційно-консалтингових послуг та сприяння у працевлаштуванні за кордоном.  

   Згідно з договором агентство, в  особі фізичної особи-підприємця, мало надати клієнту  інформаційно-консалтингові послуги в погоджений сторонами строк. Плата за послугу становила  6008 гривень. Проте,  сплативши кошти,  клієнт агенції  не отримував  послуг за договором  ні у визначений строк, ні після  нього. Зв’язатися з  суб’єктом господарювання нині не  можливо.

   Управління Держпраці у Миколаївській області звертає увагу громадян на необхідність  перевірки інформації про суб’єкта господарювання, який надає інформаційно-консалтингові послуги та сприяє  у працевлаштуванні за кордоном.

   Господарська діяльність з посередництва у працевлаштуванні за кордоном в Україні здійснюється на умовах ліцензування. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1060 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном» (далі – Постанова № 1060), господарська діяльність з посередництва у працевлаштуванні за кордоном – це послуга, яка надається суб’єктами господарювання в межах укладених з іноземним суб’єктом (іноземними суб’єктами) господарювання зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном з метою сприяння укладенню трудового договору (контракту наймання) відповідно до заявок іноземного роботодавця щодо вільних робочих місць (вакансій), включаючи надання інформаційно-консультаційних послуг щодо можливостей працевлаштування, найменування та місцезнаходження роботодавця, інформації про умови праці. Інформація про умови праці – це відомості про умови праці (в тому числі щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці), оплату праці (в тому числі щодо розміру гарантованої заробітної плати), відрахування із заробітної плати, тривалість робочого часу та часу відпочинку, строк дії трудового договору (контракту) та умови його розірвання, надання соціальної та медичної допомоги, здійснення соціального страхування, відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю внаслідок нещасного випадку на виробництві або тимчасової непрацездатності, репатріацію трудового мігранта.

  Клієнт ліцензіата – це громадянин України, іноземець або особа без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України та уклали з ліцензіатом договір про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном і користуються його послугами.

   Постановою № 1060 регламентовано організаційні вимоги щодо провадження ліцензіатом господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

   На сайті Міністерства соціальної політики України в загальному доступі міститься інформація про Перелік суб'єктів господарської діяльності, які мають ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном,  та корисна інформація для осіб, які планують скористатися послугами посередників у працевлаштуванні за кордоном.

   Тож, перед укладанням договору та здійснення попередньої оплати за ним необхідно скористатися порадами Держпраці та перевіряти інформацію про суб’єкта господарювання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь