A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ПРИСВОЄННЯ КАДАСТРОВОГО НОМЕРУ ЗЕМЕЛЬНІЙ ДІЛЯНЦІ

Дата: 15.01.2021 11:32
Кількість переглядів: 642

Фото без опису   Кадастровий номер земельної ділянки – це індивідуальний цифровий код (номер) земельної ділянки, що не повторюється на всій території України, присвоюється земельній ділянці з метою її ідентифікації та зберігається за нею протягом усього часу існування такої ділянки.

  Проте при продажу землі, оформленні спадщини, іншому відчуженні земельної ділянки тощо, виникають проблеми у зв’язку з відсутністю кадастрових номерів земельних ділянок у державних актах «старого зразка», адже за новими вимогами кадастровий номер є обов’язковою умовою для продажу, дарування, оформлення спадщини щодо земельної ділянки та здійснення інших юридичних дій, пов’язаних із земельною ділянкою.
   Зверніть увагу! Незалежно від того, що державні акти «старого зразка» не містять інформації щодо кадастрового номеру, вони вважаються дійсними до того часу, поки за бажанням чи за необхідністю власник не замінить їх на нові.

   Цей номер потрібен для того, щоб здійснити будь-яку юридичну операцію з нерухомим майном. Скажімо, якщо потрібно купити землю, подарувати, продати, чи відписати комусь за заповітом, жодна з цих операцій неможлива, якщо на земельну ділянку не має присвоєного кадастрового номера.
Якщо державний акт у вас старого зразка (виданий до 2004 року), то швидше за все земельній ділянці не присвоєно кадастрового номера і відомості про цю ділянку відсутні в Державному земельному кадастрі України
.

   Як присвоїти кадастровий номер
   Для того, щоб присвоїти ділянці кадастровий номер, слід звернутись до фахівців, які виконають певні геодезичні та землевпорядні роботи і виготовлять відповідну технічну документацію на території Веселинівського району. І зробити це слід завчасно, щоб в подальшому не виникало клопотів для здійснення будь-яких операцій з вашою земельною ділянкою.

   Які документи потрібно подати до землевпорядної організації
1. Заява про присвоєння кадастрового номера земельній ділянці.
2. Нотаріально завірена копія державного акту
3. Копії паспорта та ідентифікаційного коду.

   Державна реєстрація земельних ділянок здійснюється за місцем їх розташування відповідним Державним кадастровим реєстратором центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин (ч. 2 ст. 24 Закону).

   Статтею 24 Закону визначено порядок державної реєстрації земельної ділянки.

   Так, частиною 4 статті 24 Закону визначено, що для державної реєстрації земельної ділянки Державному кадастровому реєстратору, який здійснює таку реєстрацію, подаються:

   – заява за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері земельних відносин;

   – оригінал документації із землеустрою, яка є підставою для формування земельної ділянки;

   – документація із землеустрою, яка є підставою для формування земельної ділянки у формі електронного документа.

   Заява з доданими документами надається заявником особисто чи уповноваженою ним особою або надсилається поштою цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення.

   Аналогічна правова норма закріплена пунктом 109 Порядку.

   Відповідно до частини 5 статті 24 Закону державний кадастровий реєстратор, який здійснює державну реєстрацію земельних ділянок, протягом чотирнадцяти днів з дня реєстрації заяви:

– перевіряє відповідність документів вимогам законодавства;

– за результатами перевірки здійснює державну реєстрацію земельної ділянки або надає заявнику мотивовану відмову у державній реєстрації.

   За більш детальною інформацію просимо звертатись до Веселинівського бюро правової допомоги за адресою смт. Веселинове вул. Єлеваторна,6


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь