Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Працівники соціальної сфери – люди з великими серцями

Дата: 30.10.2020 10:53
Кількість переглядів: 1329

«Життя людини до тих пір має цінність,

поки вона може допомагати іншим»

Іван Франко

   Працівники соціальної сфери - це люди, які за професійним обов’язком, а головне, за покликом душі надають допомогу і різні соціальні послуги тим, хто їх потребує. Ми мало знаємо про будні звичайних працівників соціальної сфери і мало кому відомо, з чого складається їхня щоденна робота.

Фото без опису   Сьогодні соціальний захист Веселинівської об’єднаної територіальної громади представляють Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради, Відділ соціального захисту населення Веселинівської селищної ради та Служба у справах дітей, а також куратор усієї потужної системи соціального захисту Веселинівської громади, заступник селищного голови з гуманітарних питань – Долгокерова Інна Олексіївна. Разом це 34 професіонали, 34 відповідальних, чуйних та турботливих людини, чиє покликання – допомога тим, хто її потребує.

   Тож пропонуємо вам познайомитися з тими, хто кожного дня за будь-якої погоди несе у світ добро і милосердя, хто завжди там, де потрібна допомога і для кого поняття людяності стало основою життя.

   Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради

  Директор – Гончарук Л.Л.

Фото без опису

Працівниками центру є 25 осіб, серед яких: 12 соціальних робітників: Островська О.М., Алдушина Т.Г., Заворотня Р.В., Вдовиченко Л.В., Штабна А.П., Серватинська Л.В., Панкрашина Ю.М., Загуранська Г.С., Ротарь Т.Ф., Казимирович Г.Л., Гік В.Я., Чернишова С.С.; 5 соціальних працівників: Яценко В.М., Пилипяк Т.І., Федорова Я.Л., Григоренко А.П., Кузминчук А.А.

Фото без описут  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  

3-є фахівців із соціальної роботи: Ткач Ю.Є., Рибчак О.В., Житніченко Ж.П.,

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису

а також вчитель-реабілітолог – Долінська Л.П., сестра медична – Чепка Т.І.,

  Фото без опису  Фото без опису

головний бухгалтер Гульницька І.Т.

Фото без опису

та водій Гончаров С.І..

  Фото без опису

       Усі ці люди – команда активних та чуйних людей, які небайдужі до чужих проблем та негараздів, які завжди готові прийти на допомогу та словом і ділом підтримати у важкі часи. Центр надає широкий спектр соціальних послуг, серед яких: допомога в оформленні або відновленні документів; сприяння в реєстрації місця проживання або перебування; соціальна реабілітація та соціальний супровід, догляд вдома, консультування та психологічна підтримка, а також багато інших та важливих соціальних послуг.

Наступним за списком, та не менш важливим є

Відділ соціального захисту населення Веселинівської селищної ради.

Начальником відділу - Коваленко Л.П.,

Фото без опису

під керівництвом якої знаходиться 5 фахівців. А саме:

  • 2 головних спеціалісти – Білик А.П. та Двойнісюк О.В.

Фото без опису  Фото без опису

  • 2 провідних спеціалісти – Панькова Ю.В. та Рисович Н.Б.

Фото без опису  Фото без опису

  • 1 інспектор праці – Хімій Є.О.

Фото без опису

   Серед основних завдань відділу сьогодні є: забезпечення реалізації державної політики у сфері соціально-трудових відносин; прийом документів на виплату  соціальної допомоги, компенсацій та інших соціальних виплат, надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг; розроблення та організація виконання комплексних програм та заходів щодо поліпшення становища соціально вразливих верств населення.

   Також запровадження, а сьогодні вже і успішне використання на території Веселинівської ОТГ програмного комплексу «Соціальна громада», який дозволяє отримати адміністративну послугу соціального характеру за місцем проживання, а не їхати за нею до УСЗН – у районний центр, а також пришвидшує процес прийому заяв від громадян шляхом формування електронних заяв, що в умовах карантину ще й убезпечує населення громади та надає можливість відстежити хід розгляду заяв після звернення до «фронт»-офісу.

  Ще одним представником соціальних служб нашої громади є

Служба у справах дітей Веселинівської селищної ради

чисельність якої становить лише дві особи.

Начальник Служби – Дмитренко О.О.

Фото без опису

та головний спеціаліст Служби – Давидович І.М.

Фото без опису

   Мала чисельність штату Служби аж ніяк не зменшує важливості даного виконавчого органу. Сьогодні Служба у справах дітей Веселинівської селищної ради здійснює соціальний захист дітей, профілактику правопорушень у підлітковому середовищі, одним із пріоритетних напрямків Служби є організація роботи із запобігання дитячій бездоглядності та багато інших завдань спрямованих на забезпечення виконання прав та свобод однієї з найуразливіших верств населення – дітей.

   Тож, як бачимо соціальна робота – тривала й клопітка, без фейєрверків та швидких результатів, часто важка і емоційно виснажлива. Тому випадкові люди тут не затримуються, а залишаються, по-справжньому, чуйні й безкорисливі, ті, для яких почуття милосердя та добра не просто слова, а повсякденна потреба. Тут працюють ті, хто давно для себе визначив, що життя людини до тих пір має цінність, доки вона допомагає іншим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь