A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Працівники соціальної сфери – люди з великими серцями

Дата: 30.10.2020 10:53
Кількість переглядів: 1309

«Життя людини до тих пір має цінність,

поки вона може допомагати іншим»

Іван Франко

   Працівники соціальної сфери - це люди, які за професійним обов’язком, а головне, за покликом душі надають допомогу і різні соціальні послуги тим, хто їх потребує. Ми мало знаємо про будні звичайних працівників соціальної сфери і мало кому відомо, з чого складається їхня щоденна робота.

   Сьогодні соціальний захист Веселинівської об’єднаної територіальної громади представляють Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради, Відділ соціального захисту населення Веселинівської селищної ради та Служба у справах дітей, а також куратор усієї потужної системи соціального захисту Веселинівської громади, заступник селищного голови з гуманітарних питань – Долгокерова Інна Олексіївна. Разом це 34 професіонали, 34 відповідальних, чуйних та турботливих людини, чиє покликання – допомога тим, хто її потребує.

   Тож пропонуємо вам познайомитися з тими, хто кожного дня за будь-якої погоди несе у світ добро і милосердя, хто завжди там, де потрібна допомога і для кого поняття людяності стало основою життя.

   Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради

  Директор – Гончарук Л.Л.

Працівниками центру є 25 осіб, серед яких: 12 соціальних робітників: Островська О.М., Алдушина Т.Г., Заворотня Р.В., Вдовиченко Л.В., Штабна А.П., Серватинська Л.В., Панкрашина Ю.М., Загуранська Г.С., Ротарь Т.Ф., Казимирович Г.Л., Гік В.Я., Чернишова С.С.; 5 соціальних працівників: Яценко В.М., Пилипяк Т.І., Федорова Я.Л., Григоренко А.П., Кузминчук А.А.

т  

  

  

3-є фахівців із соціальної роботи: Ткач Ю.Є., Рибчак О.В., Житніченко Ж.П.,

    

а також вчитель-реабілітолог – Долінська Л.П., сестра медична – Чепка Т.І.,

    

головний бухгалтер Гульницька І.Т.

та водій Гончаров С.І..

  

       Усі ці люди – команда активних та чуйних людей, які небайдужі до чужих проблем та негараздів, які завжди готові прийти на допомогу та словом і ділом підтримати у важкі часи. Центр надає широкий спектр соціальних послуг, серед яких: допомога в оформленні або відновленні документів; сприяння в реєстрації місця проживання або перебування; соціальна реабілітація та соціальний супровід, догляд вдома, консультування та психологічна підтримка, а також багато інших та важливих соціальних послуг.

Наступним за списком, та не менш важливим є

Відділ соціального захисту населення Веселинівської селищної ради.

Начальником відділу - Коваленко Л.П.,

під керівництвом якої знаходиться 5 фахівців. А саме:

  • 2 головних спеціалісти – Білик А.П. та Двойнісюк О.В.

  

  • 2 провідних спеціалісти – Панькова Ю.В. та Рисович Н.Б.

  

  • 1 інспектор праці – Хімій Є.О.

   Серед основних завдань відділу сьогодні є: забезпечення реалізації державної політики у сфері соціально-трудових відносин; прийом документів на виплату  соціальної допомоги, компенсацій та інших соціальних виплат, надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг; розроблення та організація виконання комплексних програм та заходів щодо поліпшення становища соціально вразливих верств населення.

   Також запровадження, а сьогодні вже і успішне використання на території Веселинівської ОТГ програмного комплексу «Соціальна громада», який дозволяє отримати адміністративну послугу соціального характеру за місцем проживання, а не їхати за нею до УСЗН – у районний центр, а також пришвидшує процес прийому заяв від громадян шляхом формування електронних заяв, що в умовах карантину ще й убезпечує населення громади та надає можливість відстежити хід розгляду заяв після звернення до «фронт»-офісу.

  Ще одним представником соціальних служб нашої громади є

Служба у справах дітей Веселинівської селищної ради

чисельність якої становить лише дві особи.

Начальник Служби – Дмитренко О.О.

та головний спеціаліст Служби – Давидович І.М.

   Мала чисельність штату Служби аж ніяк не зменшує важливості даного виконавчого органу. Сьогодні Служба у справах дітей Веселинівської селищної ради здійснює соціальний захист дітей, профілактику правопорушень у підлітковому середовищі, одним із пріоритетних напрямків Служби є організація роботи із запобігання дитячій бездоглядності та багато інших завдань спрямованих на забезпечення виконання прав та свобод однієї з найуразливіших верств населення – дітей.

   Тож, як бачимо соціальна робота – тривала й клопітка, без фейєрверків та швидких результатів, часто важка і емоційно виснажлива. Тому випадкові люди тут не затримуються, а залишаються, по-справжньому, чуйні й безкорисливі, ті, для яких почуття милосердя та добра не просто слова, а повсякденна потреба. Тут працюють ті, хто давно для себе визначив, що життя людини до тих пір має цінність, доки вона допомагає іншим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь