A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Вітаємо бронзового призера Чемпіонату Європи

Дата: 29.05.2017 16:25
Кількість переглядів: 1031

    21 травня 2017 року в м. Белград, Сербія пройшов Чемпіонат Європи з греко-римської боротьби серед молодших юнаків. Представниками команд з різних країн стали спортсмени, призери чемпіонатів з греко-римської боротьби. 

   До складу національної збірної України на даному чемпіонаті, увійшов наш земляк, учень 9 класу Веселинівської ЗОШ, вихованець Веселинівської  дитячо-юнацької спортивної школи – Давид Самсонов.

   Завдяки наполегливій праці та напруженим тренуванням Давид зумів показати не лише достойну фізичну підготовку, а й міцний внутрішній заряд, характер та силу в поєднанні зі здатністю блискавично реагувати на кожен крок суперника. Кожну перемогу на чемпіонаті спортсмену довелося виборювати ціною надзусиль, та результати  були того варті.

    У підсумку змагань наш борець здобув «бронзу», посівши ІІІ місце у ваговій категорії 85 кг, вразивши суперників і глядачів своєю волею до перемоги й збалансованістю технік.

   Під час розмови Давид розповів нам про довгий шлях призера Чемпіонату Європи, який йому довелось пройти.

  - Давиде, як довго ти займаєшся греко-римською боротьбою?

  - вперше до спортивної школи я прийшов у 6 років. Одразу  зрозумів, що боротьба це моя стихія, вона не лише загартовує тіло й силу волі, а й просто відмінно дисциплінує

   - Ігор Костянтинович був твоїм тренером від самого початку?

  - Так, з Ігорем Костянтиновичем займаюсь з першого тренування, він навчив азів техніки боротьби, разом з ним прийняв участь у першому в житті турнірі. Усі перемоги здобували разом, завдяки його досвіду, професіоналізму та настановам. Були, на жаль і поразки, але завдяки підтримці тренера та родини вони не стали перепоною на шляху до перемоги, а навпаки, ще більше спонукали до інтенсивних тренувань та розвитку.

   До слів Давида додамо, що тренер Зайченко І. К. працює в школі на відділенні греко-римської боротьби вже понад 25 років. За період своєї тренерської діяльності виховав не одне покоління переможців та призерів Всеукраїнських та Світових чемпіонатів. Неодноразово був відзначений на районному, обласному та Всеукраїнському рівнях.

   - У скількох змаганнях всього довелось прийняти участь, перш ніж ти потрапив до Національної збірної України?

  - За 9 років спортивної діяльності було дуже багато змагань, усіх уже й не пам’ятаю. За один навчальний рік доводилось приймати участь у більше ніж 12 чемпіонатах та турнірах різного рівня, на яких неодноразово ставав призером. Одним із таких змагань і був Чемпіонат України з греко-римської боротьби серед молодших юнаків, що проходив у квітні 2017 року в м. Берегове, Закарпатської області, за підсумками якого я й був зрахований до Національної збірної.

   -Давиде, що найбільше вразило тебе на чемпіонаті

   - Найбільше вразив той неймовірний потужний дух суперництва, який дає просто надзвичайний заряд  та поштовх перед поєдинком.

   -Які моменти тобі запам’ятались найбільше?

   - Найбільше та найяскравіше запам’ятався початок змагань, мій перший поєдинок та перша перемога на даному чемпіонаті, а також ті емоції, які переповнювали коли стояв на переможній сходинці п’єдесталу.

     -Які маєш подальші плани щодо своєї спортивної кар’єри?

   - Я ні в якому разі не буду зупинятись на досягнутому. Наша школа має гідну матеріальну-технічну базу та достойний викладацький актив, тому надалі я буду займатися ще більше та ще інтенсивніше. Моя ціль – Чемпіон світу.

   - Дякуємо, Давиде, на завершення нашої розмови, ми бажаємо тобі витримки, впевненості та вправності для отримання подальших перемог та підкоренні нових спортивних п’єдесталів!

   Веселинівська селищна рада висловлює щирі слова вдячності батькам, тренеру та викладацькому складу Веселинівської дитячо-юнацької спортивної школи, адже завдяки їх підтримці та сумлінній праці у нас в громаді зростають чемпіони.

   Також за вагому спонсорську допомогу висловлюємо подяку нашим сільгоспвиробникам: Горбатенку О. М., Янковському В. А. та Янковському А. А., які у такий не простий фінансовий час, не залишаються осторонь, розуміють та всіляко  підтримують бажання дітей та молоді у прагненні розвитку та перемог.

   Пам’ятаймо, що престиж нації — це зміцнення авторитету країни на міжнародній спортивній арені, це маркер упізнавання та позитивної ідентифікації України у світі. Тож надзвичайно приємно, що цього разу на п'єдесталі великого змагання, стояв саме наш земляк, наш Давид Самсонов. Ми відчуваємо гордість за нашу громаду, за наших дітей і отримуємо потужний заряд позитивних емоцій та натхнення до розвитку.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь