Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Насичене життя Токарівського ДНЗ «Веселка»

Дата: 05.12.2017 16:19
Кількість переглядів: 814

   На виконання наказу відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради  від 03.11.2017 р за № 428 «Про проведення «Місячника знань правил безпеки життєдіяльності»».

   З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з педагогічним колективом, з дошкільниками та їхніми батьками, щодо запобігання травматизму та загибелі дітей внаслідок пожеж, дорожньо-транспортних пригод, харчових отруєнь, отруєнь хімічними речовинами, правил поведінки на льоду, при виявленні вибухонебезпечних предметів, при користуванні побутовим газом та інших надзвичайних подій,  був організований та проведений «Місячник знань правил безпеки життєдіяльності».

   Під час «Місячника знань правил безпеки життєдіяльності» було проведено ряд заходів:

- перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та питань пожежної безпеки;

- правила надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

- бесіди та консультації для працівників з правил поведінки в екстремальних ситуаціях;

- підготовлено матеріали та оформлено стенди, куточки у групах;

- перевірено стан електричного обладнання, приміщень та території, стан пожежного обладнання;

- додатково дошиті ватно-марлеві пов'язки як засіб індивідуального захисту;

- в інформаційних куточках для батьків розміщені пам'ятки дорожнього руху та матеріал з вивчення дій під час екстремальних та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

- конкурс для дітей на кращу аплікацію, малюнок, вишивку, виріб з питань безпеки життєдіяльності;

- проведено   бесіди, рольові  та дидактичні ігри, спрямовані на формування у дітей знань, щодо запобігання травматизму та загибелі дітей внаслідок пожеж, дорожньо-транспортних пригод, харчових отруєнь, отруєнь хімічними речовинами, правил поведінки на льоду, при виявленні вибухонебезпечних предметів, при користуванні побутовим газом.

   Особлива увага  при плануванні та проведенні заходів приділялася 
раціональній організації рухової активної діяльності дошкільнят через ігри та заняття, що складають різні рівні фізичного та емоційного навантаження..
   Під час проведення «Місячника знань правил безпеки життєдіяльності» традиційні навчальні заняття («Дитина і вулиця», «Сам удома», «Дитина і побут», «Сірники – це не іграшка», «Їстівне – не їстівне», «Світлофор», «Безпека на дорозі») збагачувалися  сюжетно-ігровим змістом (групові ігри, виконання вправ загального характеру, ігри-драматизації).

   Поряд із сюжетно-рольовими іграми, де діти вчилися орієнтуватись у світі природи, техніки, людей, значне місце при проведенні займали дидактичні ігри («Мій товариш телефон», «Впізнай лихо», «Відчуй небезпеку» «Із звірятами дружи, своє здоров’я бережи», «Безпека на дорозі», «До нас підійшов незнайомець», «Якщо трапилась пожежа»), що дозволяють більш спрямовано керувати поведінкою дітей. Ігровий характер таких занять забезпечувався введенням елементів сюжету, яскравістю та привабливістю матеріалів та постановкою завдань. Педагоги за допомогою вірного підбору методів і прийомів керували дитячою діяльністю, поглиблювали позитивні взаємовідношення дітей, розвивали чуйність,  милосердя, гуманне ставлення до людини, збагачували емоційні враження під час відпрацювання стереотипів поведінки в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій такі як («Обережно ожеледиця», «Безпечне катання на санчатах», «Поведінка під час гри», «Як поводитися під час пожежі»  «Дорога не для забав»).

   Не залишились без належної уваги і батьки вихованців. З ними проводилась робота щодо поліпшення засвоєння знань безпеки життєдіяльності дитини бесіди та консультації: «Профілактика дитячого травматизму», «Дорожньо-транспортні пригоди», «Харчове отруєння», «Правила поведінки на льоду», «Користування побутовим газом», «небезпечні ігри», «Не залишайте дітей самих», «Безпека вашої дитини вдома», анкетування, пам’ятки.

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь