A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Ті спогади, то вічний серця біль…

Дата: 15.02.2018 15:14
Кількість переглядів: 738

Минають дні, ідуть роки,
Життя листки перегортає
А біль Афгану – на віки
В душі чомусь не замовкає...

    15 лютого 2018 року Україна відзначає 29-ту річницю виведення останньої колони радянських військ з Афганістану та День  вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

   Протягом десяти років, через вогняне горнило бойових дій Афганістану пройшло 165 тис. українських синів. Через страшні випробування тієї війни пройшли й вихідці з Веселинівщини.  

   Афганська війна залишила свій слід у житті багатьох її учасників та їх рідних, тому день виведення радянських військ з Афганістану був і залишається знаковою подією для всіх нас. З цієї нагоди, 15 лютого 2018 року, в смт Веселинове відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам. На заході були присутні учасники спілки афганців, керівництво Веселинівської селищної ради, голова Веселинівської спілки патріотичних сил Винокуров В.І. та просто небайдужі мешканці нашої громади. .

Фото без опису

    На початку заходу до усіх присутніх звернулася заступник Веселинівського селищного голови Свердан В.Г., яка привітала учасників тієї війни та їх родини з цим визначним днем та словами скорботи згадала тих хто так і не повернувся до рідної домівки.

    Хвилиною мовчання учасники зібрання  вшанували пам'ять загиблих  та  поклали квіти до пам'ятного знака.

Фото без опису    Фото без опису

    По закінченню мітингу в малому залі Будинку культури Веселинівської селищної ради відбувся концерт для воїнів-інтернаціоналістів, під час якого лунали тематичні пісні та теплі слова подяки та шани героям.

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

   Також цього дня відбулась зустріч воїнів-інтернаціоналістів з керівництвом громади та представниками соціальної служби та медицини громади. Під час бесіди винуватці заходу отримали вичерпні відповіді на найбільш нагальні та хвилюючі їх питання.

   Давно закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна, але в людській пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдат і сльозами жінок та матерів, обелісками та піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром і залишилися в ньому на завжди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь