Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 28.08.2020 16:36
Кількість переглядів: 721

Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.

І наше діло праведне й святе.

Бо хто за що, а ми за незалежність.

Отож нам так і важко через те.

      Л.Костенко
 

   24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про затвердження пам’ятного дня. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі – дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року

   Саме тому, 28 серпня, напердодні цього сумного дня представники Веселинівської селищної ради, Веселинівської районної ради та мешканці громади зібрались біля Дошки пам’яті землякам-учасникам антитерористичної операції та Героям Небесної Сотні аби віддати шану тим, хто загинулв в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. В ході заходу до присутніх звернулись директор Центру надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради Людмила Гончарук та заступник голови Веселинівської районної ради Олена Загорулько, котрі наголосили на важливості пам’яті та гідного вшановування подвигу захисників, що віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя.

Фото без опису  

Фото без опису  Фото без описуФото без опису

Фото без опису Фото без опису

   Сьогодні українські воїни та добровольці зруйнували міф про непереможність російської армії. Звитяга українського вояцтва під час російсько-української війни дала країні нових героїв – чоловіків та жінок української армії і силових структур, що воюють на Сході.

   Страшні цифри, непоправні втрати, надто жахлива ціна була сплачена та сплачується сьогодні за незалежність нашої держави. За даними ООН, у результаті збройної агресії Росії проти України загинули більше 9900 осіб, близько 23450 поранено. Близько 1 млн. 584 тис. мешканців Криму та Донбасу були змушені покинути свої домівки, як внутрішньо переміщені особи.

   Вони стояли на смерть за кожного з нас – за те, щоб наступне покоління мало гідне майбутнє у незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою.

   Тож схилімо голови у вдячності перед тими, хто тримав  небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати та жити тут, у тилу, без обстрілів та кулеметних черг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь