A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Інформація від Веселинівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області

Дата: 26.08.2020 15:46
Кількість переглядів: 424

Роль і переваги пробації

Фото без опису Пробація не лише контролює поведінку правопорушників, залишених судом у суспільстві, але й надає їм необхідні консультації і підтримку, що допомагають змінити поведінку і не вчиняти в подальшому правопорушень. За багато років існування пробація довела ефективність покарань без позбавлення волі для певних категорій порушників закону. Пробація сприяє справедливому вироку, який дозволяє не втратити те позитивне, що є в порушника закону, відшкодувати завдані збитки та виправити проблеми, що сприяли злочинній поведінці. 

   Пробація – більш перспективна та логічна схема виконання покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією порушника до змін без вилучення його із суспільства, є дієвою альтернативою покаранню у вигляді позбавлення або обмеження волі.

   Пробація передбачає цілу систему заходів спрямованих не лише на виконання покарання, а й на реабілітацію людини, щоб разом з нею усунути ті чинники, які мали вплив на її протиправну поведінку та заохотити таку людину до позитивних змін, щоб потім допомогти їй змінитися. Головним гаслом пробації є «Пробація- це можливості для змін».
   Також має відмінність нагляд, який здійснює пробація від нагляду за виконанням покарання, пов’язаного з позбавленням волі. Ця відмінність полягає в тому, що окрім контролю, пробація ще й підтримує та консультує. Разом з засудженим складається план розв’язання його проблемних питань та необхідних змін, тобто людина показує свою готовність змінитися, а пробація пропонує їй допомогу у розв’язанні питань, які вона сама не може вирішити або не знає, яким шляхом може це зробити.
 Отже, підсумовуючи, можна зазначити, що пробація має переваги від утриманням засудженого в умовах ізоляції, які полягають у можливості змінити порушника, тим самим, зменшивши ризик вчинення ним повторного правопорушення та залишити суспільству особу, яка зможе бути корисною для нього.
 
 Старший інспектор 

Веселинівського районного сектору

філії Державної установи

«Центр пробації»

в Миколаївській області

Альона КОТОЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь