A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Досудова пробація

Дата: 29.07.2020 13:30
Кількість переглядів: 567

   Суть досудової пробації полягає у підготовці фахівцями на вимогу суду інформації про особливості життя особи, яка обвинувачується у вчиненні злочину.

   Підставою для складання досудової доповіді є ухвала суду. Представник органу пробації досліджує соціальне оточення обвинуваченого, його психологічну характеристику, аби з’ясувати причини вчинення злочину. Під час підготовки досудової доповіді представник органу пробації з’ясовує кримінальну історію особи, його сімейний стан і відносини у сім’ї, житлові умови, дані про роботу, фінансове положення, спосіб проведення вільного часу, наявність алкогольної або наркотичної залежності, дані про фізичне та психічне здоров’я.

   На основі зібраних даних  робиться висновок про рівень небезпеки цієї людини для суспільства.

   Досудова доповідь не є підставою для прийняття судом рішення. Вона лише містить об’єктивну і всебічну інформацію, що дає можливість суду побачити більше, ніж міститься в обвинувальному акті про обставини правопорушення, є додатковою інформацією, яка береться судом до уваги.

   Для підготовки досудової доповіді працівник органу пробації має право спілкуватися з найближчим оточенням обвинуваченого, а саме: рідними, друзями, колегами, іншими особами, які знайомі з ним, а також отримувати інформацію з інших джерел, зокрема, матеріалів кримінального провадження, місця роботи або навчання, проживання.
В обвинуваченої особи також є права, які полягають в участі у складанні досудової доповіді, надавати необхідну достовірну інформацію представникам органу пробації, надавати зауваження та уточнення до неї, отримувати інформацію про можливу допомогу і консультації.
Від участі обвинуваченого у підготовці досудової доповіді та від достовірності інформації, що буде ним надана, залежить висновок працівника органу пробації щодо перспективи позитивних змін.

   В такий спосіб пробація сприяє здійсненню справедливого правосуддя і обрання покарання для правопорушника, достатнього для його виправлення.

Старший інспектор

Веселинівського районного сектору

філії Державної установи «Центр пробації»

в Миколаївській області

майор внутрішньої служби

Котой А.С


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь