A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ІЗ 3 ЧЕРВНЯ «НЕДІЮЧИМ» ФОПам НАДАНО МОЖЛИВІСТЬ СПИСАННЯ НЕДОЇМКИ ІЗ ЄСВ ЗА 2017-2020 РОКИ

Дата: 22.06.2020 16:15
Кількість переглядів: 394

   Пункт 5 розділу I Закон України “Про внесеннDLYA FOTO - Із 3 червня «недіючим» ФОПам надано можливість списання недоїмки із ЄСВ за 2017-2020 рокия змін до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо усунення дискримінації за колом платників” від 13.05.2020 року № 592-IX набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Тобто, з 03.06.2020 р. є можливість «списати» суми недоїмки, нараховані платникам ЄСВ з числа ФОП на загальній системі та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, за період з 01.01.2017 року, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки, якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що оподатковується ПДФО.

  Для цього обов’язково подають упродовж 90 календарних днів (після набрання чинності законом):

      – ФОП-загальносистемники – держреєстратору за місцем знаходження реєстраційної справи ФОП заяву про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності та до податкового органу – звітність з ЄСВ за 2017-2020 роки, якщо вона не була подана раніше;

      – особи, які провадять незалежну професійну діяльність, – до податкового органу за основним місцем обліку заяву про зняття з обліку як платника ЄСВ та звітність з ЄСВ за період 2017-2020 років, якщо вона не була подана раніше.

 Після цього, податковий орган протягом 15 робочих днів проведе камеральну перевірку, за результатами якої прийме рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені або вмотивоване рішення про відмову.

   Податковий орган може відмовити списувати суми недоїмки, штрафних санкцій і пені, за умови якщо за результатами перевірки буде встановлено, що:

      1) платник податків отримав дохід (прибуток) протягом періоду з 01.01.2017 року до дня набрання чинності цим Законом;

      2) суми недоїмки, а також штрафи та пеня, нараховані на суми недоїмки, були в повному обсязі самостійно сплачені платником або стягнуті.

   Якщо ж суми недоїмки, а також штрафи та пеня, нараховані на суми недоїмки, були частково самостійно сплачені платником та/або стягнуті, тоді податковий орган приймає рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені у частині, що залишилася несплаченою.

   Тоді штрафи до платника ЄСВ за наведених умов не застосовують.

   Вимогу про сплату суми недоїмки, штрафних санкцій і пені вважатимуть відкликаною у день прийняття податковим органом рішення про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені. Нараховані та сплачені або стягнуті за зазначений період суми недоїмки, штрафних санкцій і пені не підлягають поверненню.

   Також ФОП звільнили від ЄСВ “за себе” за травень, а решті платників ЄСВ продовжили мораторій на штрафи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь