A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

День Чорнобильської трагедії

Дата: 24.04.2020 17:01
Кількість переглядів: 491

Фото без опису  26 квітня − Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. У цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів. Ця катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики (до вибуху на АЕС “Фукусіма-1”), як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

   Але Чорнобиль, не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашої країни, назавжди залишаючи у пам’яті  подвиг ліквідаторів.

   Саме тому 24 квітня, напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, Веселинівський селищний голова Олександр Румянцев, разом  представниками селищної ради та районної державної адміністрації вшанували подвиг мужніх земляків покладанням квітів до пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АС.

Фото без опису  Фото без опису

   Нажаль у зв’язку з карантинними обмеження та з метою запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19 урочисті заходи цьогоріч було відмінено.

  Але пам'ять «відмінити» неможливо, тому ми пам’ятаємо героїв-ліквідаторів. Передаємо найщиріші слова вдячності та доземний уклін за високу громадянську позицію і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

   Хай залишиться у минулому і ніколи не повториться у майбутньому жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ці події навчить нас цінувати мир і спокій та життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь