A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРАЦІ У МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАГАДУЄ, ЩО НАЛЕЖНЕ ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН, Є ЗАПОРУКОЮ СПОКОЮ КОЖНОГО РОБОТОДАВЦЯ

Дата: 04.02.2019 11:41
Кількість переглядів: 587

   Управління Держпраці у Миколаївській області звертає увагу кожного роботодавця на те, що при формуванні взаємовідносин з працівниками необхідно керуватися  приписами Кодексу законів про працю України.

   Відповідно до ст. 21 КЗпП України працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору.

   Згідно зі ст. 24 КЗпП України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

   За фактичний допуск юридичними та фізичними особами – підприємцями, які використовують найману працю, працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати без нарахування та сплати ЄСВ та податків чинним законодавством встановлено штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. На даний час сума штрафу складає 111 690 грн. за одного працівника щодо якого скоєно порушення.

   Управління Держпраці у Миколаївській області нагадує, що 5 вересня 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення” від 05.09.18 №649-р, яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

   Після 05.10.2018 контролюючими органами будуть проводитись перевірки щодо виявлення неоформлених найманих працівників.

   Управління Держпраці у Миколаївській області рекомендує роботодавцям, які використовують найману працю без належного оформлення трудових відносин вжити відповідних заходів до оформлення трудових відносин з працівниками відповідно до вимог ст. 24 КЗпП України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь