A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

До громад Миколаївщини передано 4 спецавтомобілі для перевезення осіб з інвалідністю

Дата: 11.01.2020 08:09
Кількість переглядів: 433

У п’ятницю, 10 січня,  на площі перед Миколаївською обласною державною адміністрацією відбулася урочиста передача автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату до чотирьох об’єднаних територіальних громад Миколаївської області - Веселинівської, Коблівської, Казанківської та Чорноморської.

Привітали керівництво громад голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Стаднік,  радник міністра соціальної політики з питань реабілітації дітей з інвалідністю Оксана Астрова та директор департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Єльчієва.

Олександр Стаднік відзначив, що для Миколаївщини передача автомобілів надзвичайно важлива і необхідна подія. Голова ОДА висловив сподівання, що область разом з усією країною й надалі продовжить роботу у цьому напрямку, забезпечивши комфортні умови для осіб з інвалідністю.

Очільник області передав ключі від автівок керівникам Веселинівської, Коблівської, Казанківської та Чорноморської ОТГ.

Опісля присутні ознайомилися з особливостями роботи спецавтомобілів.

Відзначимо, що у 2018 році Міністерством соціальної політики України запроваджено новий напрям щодо стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень людей з інвалідністю. Цей напрям є вкрай важливим для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю, особливо людей на візках.

У липні 2018 року Доманівська селищна рада однією з перших в Україні отримала спеціально обладнаний автомобіль.  А в серпні 2019 року автомобілем забезпечено відділ з соціальних питань, молоді, спорту та співпраці з громадськими організаціями апарату виконавчого комітету Новоодеської міської ради.

Загалом служби перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення діють у Вітовському районі, Миколаєві, Южноукраїнську та Новій Одесі, Доманівській об’єднаній територіальній громаді. Протягом  2019 року діючими службами надано послуги 2 589 особам з інвалідністю на загальну суму 534,91 тис. грн. Відтепер такі послуги надаватимуть й жителям Веселинівської, Коблівської, Казанківської та Чорноморської ОТГ.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь