A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Чорнобильський вітер по душам мете

Дата: 13.12.2019 14:26
Кількість переглядів: 708

   14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який був затверджений Указом Президента 10 листопада 2006 року.

   Така дата обрана невипадково – саме 14 грудня 1986 року Державний комітет прийняв в експлуатацію захисні споруди на Чорнобильській АЕС.

   14 грудня – пам’ятний день, в який згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку інших, а також вшановують героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи здоров’ям, ліквідували наслідки техногенної катастрофи. Їхній подвиг залишився в історії та живе в пам’яті кожного українця.

   13 грудня, напередодні Дня вшанування героїв-ліквідаторів, в смт Веселинове  відбувся мітинг-реквієм «Чорнобильський вітер по душам мете». Біля пам’ятного знаку Ліквідаторам Чорнобильської катастрофи зібрались учасники ліквідації аварії, представники Веселинівської селищної ради, районної державної адміністрації, районної ради та мешканці нашої громади.

   Хвилиною мовчання і живими квітами, які лягли до підніжжя пам’ятного знаку, вшанували учасники заходу пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

   

«Висловлюємо щиру вдячність учасникам ліквідації за ваш громадянський подвиг та добрий приклад. Наш доземний уклін, наша довічна вдячність тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.» - саме такими словами до присутніх звернулась перший заступник Веселинівського селищного голови Валентина Свердан.

   За роки, що минули, людство пройшло складний шлях усвідомлення і переосмислення тих проблем, які пов'язані з використанням високих і небезпечних технологій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь