Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Відбулось обговорення Бюджету 2020

Дата: 06.12.2019 16:18
Кількість переглядів: 887

   5 грудня 2019 року в актовому залі Будинку дитячої творчості, під головуванням Веселинівського селищного голови, відбулось громадське обговорення Селищного бюджету Веселинівської селищної ради на 2020 рік. Участь у даному засіданні прийняли представники громадськості, члени Виконавчого комітету, начальники відділів та структурних підрозділів селищної ради. Обговорення проводилося з метою залучення мешканців територіальної громади до участі в бюджетному процесі і отримання пропозицій та зауважень фізичних і юридичних осіб. Та нажаль явка громадськості на даному обговоренні склала лише 1,6 % від загальної кількості присутніх. Громадськість представляли: голова ГО жінок «Пектораль», голова ГО «За щасливе дитинство», представники Спілки патріотичних сил та голова районної Ради ветеранів.

   Перед початком засідання слово було надано головному лікарю Веселинівської ЦРЛ Олександру Приходьку, який звітував про роботу Веселинівської районної лікарні у 2019 році.

Фото без опису   Далі до присутніх звернувся Веселинівський селищний голова Олександр Румянцев, який на початку свого виступу окреслив присутнім основні джерела наповнюваності селищного бюджету, акцентувавши увагу на труднощах його виконання. Також доповідач детально проінформував присутніх про планові завдання та обсяг коштів, передбачених на 2020-ий рік в розрізі видатків. Після чого присутні перейшли до обговорення та внесення пропозицій. Першою виступила голова ГО жінок «Пектораль» Лідія Ратушняк, яка внесла пропозицію про припинення діяльності та фінансування громадського формування «Тайфун» і дані кошти переправити на поточний ремонт даху Веселинівського Будинку культури. Також виступаюча запропонувала запровадити у Веселинівській ОТГ практику формування бюджету участі.

В ході розгляду даних пропозицій селищний голова зазначив, що діяльність ГФ «Тайфун» вже не один рік поспіль провадиться на умовах співпраці з районним відділом поліції, що підтверджує необхідність функціонування такого формування, а також звернув увагу на те, що питання щодо можливості призупинення фінансування даного громадського формування вже розглядалось на попередніх сесійних засідання, та вони не були підтримані депутатським корпусом селищної ради.

   «Щодо «бюджету участі», то можна сказати, що він у нашій громаді вже функціонує, результатом його «негласного впровадження» є встановлення нових дитячих майданчиків в смт Веселинове, навпроти дитячої музичної школи та в с. Виноградівка, Токарівського старостинського округу, а також початок будівництва відкритого спортивного комплексу в центрі смт Веселинове, на пл.Мозоевського. Дані об’єкти в населених пунктах з’явились саме за поданням та пропозиціями мешканців нашої громади» - зазначив селищний голова.

   Депутат селищної ради та голова громадської організації «За щасливе дитинство» Сергій Свердан вніс пропозицію, щодо придбання дитячих надувних гірок з подальшою передачею їх на баланс Будинку культури Веселинівської селищної ради, що дало б можливість закладу самостійно заробляти кошти шляхом відкриття платного дитячого атракціону. Та нажаль дану пропозицію довелося відхилити, адже Будинок культури Веселинівської селищної ради є некомерційною установою, що унеможливлює відкриття парку платних дитячих атракціонів.

   Наступною пропозицією депутата стала пропозиція, щодо участі у проекті по встановленню сонячної електростанції на даху Веселинівської ЗОШ. Селищний голова цілком підтримав дану ініціативу та зазначив, що у випадку участі навчального закладу у відповідному проекті, селищна рада готова до співпраці та спів фінансування даних заходів.

   Останнім за списком виступив депутат селищної ради та голова постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціального-економічного розвитку, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг Веселинівської селищної ради, Олексій Граненко, який запропонував запланувати кошти на ремонт тротуарів та пішохідних доріжок в населених пунктах громади.

   Наступною пропозицією депутата стала пропозиція, щодо залучення спеціаліста по чіткому моніторингу сплати ПДФО. «Саме цей вид податку є одним із найвагоміших джерел наповнюваності бюджету громади і в той же час саме ПДФО є чи не найпроблематичнішим джерелом, через недобросовісне виконання законодавства про оплату праці роботодавцями нашої громади» - зазначив Олексій Граненко. Як приклад депутат порівняв доходи від ПДФО двох селищ нашоїФото без опису громади. Так, за результатами аналізу, розмір сплати податку по смт Веселинове  майже в 14 разів перевищує розмір сплати відповідного податку по смт Токарівка, що свідчить про явне порушення законодавства, та несе неабиякі збитки селищному бюджету, що в свою чергу унеможливлює реалізацію багатьох проектів по покращення благоустрою населених пунктів громади.

   Селищний голова, Олександр Румянцев, цілком підтримав запропоновані депутатом ініціативи, зазначивши, що вони є дуже слушними та доцільними.

Фото без опису   

   За підсумками громадського обговорення було вирішено взяти проект бюджету селищної ради до відома, та після внесення відповідних доповнень та поправок, винести його на розгляд засідання бюджетної комісії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь