A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Питання залишилось відкритим

Дата: 08.08.2019 08:53
Кількість переглядів: 1069

Фото без опису   5 серпня перед засіданням ХХХ сесії селищної ради відбулась зустріч головного лікаря Веселинівської центральної районної лікарні Олександра Приходька з депутатським корпусом селищної ради та мешканцями Веселинівської громади під час якого планували заслухати Звіт головного лікаря в частині фінансування ЦРЛ у 2018 році, обговорити питання розвитку ЦРЛ та обов’язкового збереження дитячого відділення.

   Нажаль головний лікар не надав жодної інформації щодо бюджетної діяльності закладу, не дивлячись на те, що левову частку бюджету лікарні складає медична субвенція передана саме Веселинівською ОТГ (у 2018 році сума субвенції склала понад 7 млн.грн.). У своєму виступі доповідач розповів лише про нинішню наповнюваність та роботу дитячого відділення, а також повідомив про причини його можливого закриття. Зі слів Олександра Приходька для збереження відділення необхідно провести його повну модернізацію та дооснащення усім необхідним медичним обладнанням, перелік якого частково був озвучений в ході виступу. Також доповідач зазначив, що не дивлячись на закриття дитячого відділення в ЦРЛ все ж залишаться дитячі ліжко-місця.

   Депутатський корпус Веселинівської селищної ради проявив повну готовність до співпраці в плані збереження саме відділення, а не лише ліжко-місць, адже діти надто уразлива категорія, яку просто небезпечно розміщувати у загальному стаціонарі. Протягом бесіди депутати намагалися віднайти спільні шляхи подолання проблеми, керівнику ЦРЛ було поставлено ряд запитань частина яких, нажаль, так і залишилась без відповіді.

Без відповіді головного лікаря залишились фінансові питання та строки приведення відділення у відповідність до стандартів. З невідомих причин Олександр Приходько відмовився надати розрахунки вартості необхідного обладнання, також не надав жодної інформації про дії які вже було вжито і які сьогодні вживаються для збереження відділення. Відмовився головний лікар і оприлюднити роз’яснення для населення (наприклад через соціальні мережі) щодо причин та наслідків закриття дитячого відділення.

  Нажаль, за результатами зустрічі, дане питання так і залишилось відкритим. Депутатський корпус селищної ради не отримавши жодної ствердної відповіді на ключові фінансові питання, в наслідок чого не зміг внести жодної пропозиції та не мав змоги прийняти жодного рішення про необхідну співпрацю.

  Та не зважаючи на ситуацію яка склалася, селищна рада та депутатський корпус все ще готові до співпраці на умовах взаємної відкритості задля збереження не лише дитячого відділення, а й Центральної районної лікарні та усіх її відділень в повному складі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь