A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Щодо права на безоплатне отримання земельної ділянки

Дата: 17.07.2019 14:31
Кількість переглядів: 887

   Згідно зі статтею 121 Земельного кодексу України кожен громадянин України має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної або комунальної власності в таких розмірах:

 

   -   для ведення фермерського господарства - в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство;

   -   для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 гектара;

   -   для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара;

   -   для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара;

   -   для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара;

   -   для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара.

   Восени 2018 року було сформовано комісію з питань порядку використання та розподілу земель сільськогосподарського призначення , що розташовані за межами населених пунктів Веселинівської селищної ради. Жителі Веселинівської об’єднаної територіальної громади , користуючись своїм правом, розпочали подачу заяв переважно на отримання земельних ділянок для ведення ОСГ. На засіданні комісії  17 жовтня було винесено на обговорення питання черговості розгляду заяв від громадян.  Кількість земель не співпадє з кількістю заяв бажаючих, так як  заяв налічується  у значно більшій кількості. Одноголосно підтримано пропозицію в першу чергу надати земельні ділянки для ОСГ ліквідаторам аварії на Чорнобильській  АЕС, воїнам – афганцям, воїнам АТО, пенсіонерам за віком, які працювали у бюджетній сфері та на сьогоднішній день не мають земельних ділянок. На засіданні комісії  04 квітня 2019 року  було внесено пропозицію  розглянути заяви  та доповнити такі пільгові  категорії   «багатодітні сім’ї», « діти – сироти віком 18 років» ,  « молоді спеціалісти , що працюють  в агропромисловому комплексі та у бюджетній сфері» . На засіданні  05 червня 2019 року члени комісії виступили одноголосно відтермінувати розгляд заяв таких громадян , що віднесені до категорій «інваліди» та ветерани праці» , так як кількість земель, що наявна на даний момент у користуванні Веселинівської ОТГ не дає можливості повністю вирішити забезпечення земельними ділянками для ОСГ всіх бажаючих.

   Реалізувати дане право громадян у повній мірі стане можливим за наявності відповідної кількості земельних ділянок у розпорядженні Веселинівської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь