A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Правила поведінки на водних об’єктах під час купального сезону

Дата: 10.06.2019 14:44
Кількість переглядів: 493

    У зв’язку із затяжним настанням повноцінного літа та купального сезону жителі  вже з великим нетерпінням чекають того моменту коли вже можна буде відвідувати водні об’єкти та активно на них відпочивати. Купання, пірнання з великої та малої висоти, перебування під сонцем дуже тривалий час, розпивання спиртних напоїв, наявність неповнолітніх дітей які пустують на воді без нагляду дорослих це звичайна картина яку ми можемо бачити майже кожного разу коли відвідуємо місця масового відпочинку на водних об’єктах. Веселинівський районний сектор ГУ ДСНС України у Миколаївській області дуже стурбований даною ситуацією, так як такі дії врешті решт приводять до нещасних випадків.

   Основною причиною виникнення надзвичайних ситуацій на воді являється порушення правил безпечного поводження на водних об’єктах під час купального сезону, а також використання водних об’єктів які не передбачені для масового відпочинку. Як показує досвід, основною причиною порушень правил безпечного поводження на водних об’єктах являється нехтування даними правилами, а також їх незнання.

   Отже з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій на водних об’єктах  та з метою ознайомлення (оновлення знань) доводимо до відому жителів району правила безпечної поведінки на водних об’єктах під час купального сезону 2019 року:

  1. Не переоцінюйте своїх сил. Не запливайте без страхування далеко від берега, на швидку течію, небезпечні місця, хоч як би ви добре не плавали. Запливши далеко від берега, людина стомлюється, її охоплює паніка. Буває, вона навіть втрачає свідомість від переляку.
  2. Ніколи не входьте у воду стрибком із берега, якщо ви заздалегідь не пересвідчились, що вода у цьому місці достатньо глибока і в ній немає твердих предметів. Дітям, як і дорослим, купатись можна тільки у спеціально відведених місцях – пляжах, де немає ям та водоворотів.
  3. Не пустуйте на воді. Нічого доброго немає в нерозумних „жартах”, коли переважно підлітки «притоплюють» силоміць один одного. Такі розваги нерідко закінчуються трагічно. 
  4. Перед входом у воду розігрійтесь вправами на суші. Однак пам’ятайте, що у воду входити сп’янілим і надто розпашілим не можна, в таких випадках потрібно трохи охолонути та заспокоїтись.
  5. Категорично забороняється входити у воду як дорослим, так і підліткам після вживання алкогольних напоїв. Дуже часто вони тонуть, втрачаючи самоконтроль.
  6. Якщо, перебуваючи у воді, ви відчуваєте озноб, вийдіть із води, обітріться, розігрійте себе вправами на суші.
  7. Ніколи не плавайте при недугах, навіть найлегших. 
  8. Під час купання пильнуйте, по можливості, за тим, що роблять ваші товариші і, в разі необхідності, надавайте їм посильну допомогу. 
  9. Ніколи не „розігруйте” товаришів, вдаючи, ніби ви захлинулися і тонете.
  10. Ніколи не купайтеся наодинці. На березі хтось повинен стежити за вами.
  11. Якщо ви вирішили відпочити біля води, то повинні розумно дозувати сонячні ванни. Це дозволить уникнути перегрівання тіла. 

Окрім цього, повідомляємо що на території  Веселинівської селищної ради відсутні санкціоновані місця для купання, а це означає, що всі наявні пляжі та водойми являються стихійними та несуть приховану небезпеку.

Дотримуйтесь правил безпечної поведінки на водних об’єктах під час купального сезону та бережіть себе і своїх рідних.

Відділ розвитку інфраструктури,

ЖКГ, благоустрою та інвестицій

Веселинівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь