Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Цікава зустріч з дитячими письменниками

Дата: 06.05.2019 14:25
Кількість переглядів: 712

   3 травня до Веселиново завітали гості : дитячі письменники А.Л.Качан та В.І.Марущак /голова Миколаївської обласної організації НСПУ./ в супроводі директора обласної дитячої бібліотеки ім.Лягіна Т.А.Жайворонок. 

   Творча зустріч з читачами Веселинівської дитячої бібліотеки відбулась в актовій залі Будинку дитячої творчості. Більшість читачів-дітей добре знайомі з творчістю А.Л.Качана та В.І.Марущак, вони люблять та читають їх книжки. Але до зустрічі готувались відповідально: намагалися за допомогою бібліотекарів більше дізнатись про життєвий та творчий шлях письменників, цікавились їх новими виданнями. Захід зацікавив не тільки дітей, але і їх батьків, котрі теж були присутні в залі. 

   З вітальним словом до всіх присутніх звернулась Т.А.Жайворонок. А ще вона запросила дітей по можливості обов’язково відвідати обласну дитячу бібліотеку.

   В.І.Марущак презентувала свої нові книжки «В’язочка казок» та «Веселятко». Вона знайомила дітей з героями книжок, зачитувала цікаві місця та обговорювала їх з дітьми. Варто зауважити, що книги В.І.Марущак «Пригоди Нюмочки», «Джмелик-мандрівник», «Скарбничка казок» та інші давно завоювали дитячі серця читачів Веселинівської дитячої бібліотеки. 

   З А.Л.Качаном діти відгадували його віршовані загадки, намагались повторити скоромовки і взагалі веселились. Але письменник говорив з присутніми і про серйозне. Він закликав вивчати історію рідного краю, берегти свою мову. Багато теплих слів було сказано і про уродженця веселинівщини, археолога зі світовим ім’ям Б.Мозолевського, з яким А.Л.Качан мав честь бути знайомим. 

   Далі діти безпосередньо спілкувались з гостями,брали участь в автограф та фото сесії. 

  Насамкінець гості здійснили екскурсію по пам’ятних місцях пов’язаних з життям видатного веселинівця Бориса Мозолевського. Роль екскурсовода взяв на себе історик та краєзнавець С.А.Шепета. Цікавою була також зустріч з племінницею Б.Мозолевського О.В.Добровольською.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь