A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Гірка пам'ять Чорнобиля

Дата: 26.04.2019 13:58
Кількість переглядів: 524

   В ніч на 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції сталася найжахливiша аварія за всю історію ядерної енергетики. На четвертому енергоблоці електростанції прогримів потужний вибух, який повністю зруйнував реактор і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Тисячі загиблих, тисячі тих, хто ліквідовував наслідки аварії, втратили своє здоров’я – така страшна ціна Чорнобильської трагедії. Ось уже 33 роки біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й.
   З ціє наноди в смт Веселинове, біля Пам’ятного знаку «Ліквідаторам Чорнобильської катастрофи» відбувся мітинг-реквієм "Гірка пам'ять Чорнобиля", присвячений 33-ї річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції.
   До Пам’ятного знаку прийшли учасники ліквідації аварії, представники державної служби з надзвичайних ситуацій Веселинівського району, апарат Веселинівської селищної ради, представники районної державної адміністрації та районної ради, а також мешканці нашої громади. Пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пiднiжжя меморіалу. 

  
 

   До слова було запрошено Веселинівського селищного голову Олександра Румянцева, який висловив глибоку подяку і шану мужнім ліквідаторам аварії: «Наш доземний уклін, наша довічна вдячність тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Висловлюємо щиру вдячність учасникам ліквідації за ваш громадянський подвиг та добрий приклад». 


   Також до присутніх звернулись: представник спілки ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, заступник голови районної ради та керівник апарату райдержадміністрації.

  
 

Хай залишиться у минулому і ніколи не повториться у майбутньому жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ці події навчить нас цінувати мир і спокій та життя.

  

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь