A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Звіт Веселинівського селищного голови про діяльність виконавчих органів Веселинівської селищної ради за 2018 рік

Дата: 09.04.2019 14:18
Кількість переглядів: 765

   Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено щорічний звіт селищного  голови  про свою роботу та про діяльність всієї ради.

   Сьогодні я звітую про роботу Веселинівської селищної ради виконану в 2018 році. Фактично, це своєрідне підведення підсумків колективної праці кожного депутата, постійних комісій  селищної ради,  виконавчого комітету за минулий рік та окреслення планів на майбутнє.

   Діяльність селищної ради і депутатів є відкритою та прозорою. Депутати добре володіють ситуацією на місцях, сприяють вирішенню проблемних питань, які турбують громадян. Селищна рада працює у складі 25 депутатів, що в повній мірі забезпечує ефективну роботу представницького органу.

На території Веселинівської селищної ради  налічується 23 населених пункти, в яких проживає 12 827 громадян.

На території ради функціонує Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради, КНП «Центр надання первинної медико-санітарної допомоги» Веселинівської селищної ради, 19 закладів освіти, з них 9 загальноосвітніх навчальних закладів, 8 ДНЗ, 1 БДТ, 1 ДЮСШ. Діє 22 заклади культури (11 бібліотек, 9 клубних закладів, 1 музична школа та 1 музей).

   Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, протягом звітного періоду відбулось 8 пленарних засідань, в ході яких прийнято 96 рішень з основної діяльності, 347 рішення з земельних питань, затвер­джені і діють цільових 3 програми (додаток1), які спрямовані на покращення економічного, соціального, культурного розвитку громади та її інфраструктури.

  Виконавчим органом Веселинівської селищної ради є її виконавчий комітет у складі 11 членів виконкому.  Протягом року проведено 37 засідань виконкому, в ході яких прийнято 216 рішення.

   Прийнято 336 розпоряджень з основної діяльності, 173 з адміністративно-господарських питань.

ЗВЕРНЕННЯ

  Впродовж  2018 року до Веселинівської селищної ради надійшло 277 звернень громадян. З них: 258 звернень надійшло поштою та 19 звернення надійшло на особистому прийомі до селищного голови та його заступників.

   За тематикою звернень найбільше:

звернень соціального захисту - 54;

комунального господарства - 44;

реалізація прав і свобод громадянина – 29.

ДОРАДЧІ ОРГАНИ

   Конкурсна комісія – 5 засідань.

  На адміністративній комісії при селищній раді розглянуто 48 адміністративних справ (стягнуто 833 грн.).

СТРАТЕГІЯ

   Веселинівською селищною радою рішення про підготовку дороговказу громади було прийнято майже одразу після об’єднання. За рік роботи частину запланованого вдалося реалізувати, тому на сьогодні вже затверджений актуалізований стратегічний документ, який був доповнений новими цілями та завданнями.

   Мета Стратегії Веселинівської громади полягає у вирішенні спільних проблем мешканців селищ та сіл, які увійшли до складу ОТГ та реалізації спільних завдань щодо економічного зростання, підвищення рівня життя і соціального захисту населення Веселинівської громади за рахунок забезпечення позитивних структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності, як основи для збалансованого зростання стандартів та показників економічного розвитку. Саме людина є центром та пріоритетом економічного розвитку об’єднаної громади на тривалу перспективу.

   Стратегія визначає цілі, завдання та основні заходи соціально-економічного розвитку, а також формування та раціонального використання фінансових ресурсів Веселинівської об’єднаної територіальної громади на 2019-2025 роки.

БЮДЖЕТ

   Всім відомо, що основою забезпечення життєдіяльності соціальної сфери та інфраструктури кожної громади є фінансове забезпечення. Тому хочу констатувати, що протягом звітного періоду селищна рада практично не виключалася з бюджетного процесу і відповідно до покладених функціональних обов’язків вживала  всі необхідні  заходи щодо забезпечення  своєчасного та повного виконання  селищного  бюджету.

   Видатки селищного бюджету за 2018 рік з урахуванням змін затверджено у сумі 90 млн.225 тис. 900  грн., у тому числі загальний фонд – 79 млн. 491тис.900 грн., спеціальний фонд – 11млн.467 тис. 900 грн.

   Фактичні надходження за 2018 рік більше проти відповідного періоду минулого року на 3 млн. 987 тис. 800 грн., або 12%.

   За 2018 рік видаткова частина селищного бюджету виконана в сумі 89 млн. 205 тис. 600 грн.

ОСВІТА

   Першочерговою стратегічною задачею Веселинівської об’єднаної громади є вирішення питання покращення комфорту для дітей, енергоефективність навчальних закладів.

   За 2018 рік із селищного бюджетів фінансувалися 9 дитячих садків (кількість дітей 561 дитина), 2 опорних школи та 6 філій, гуманітарна гімназія (кількість учнів 1480), будинок дитячої творчості, ДЮСШ, централізована бухгалтерія, методичний кабінет.

   На утримання закладів освіти Веселинівської селищної ради у 2018 році витрачено кошти у сумі 55466,1  тис.грн., в тому числі:

  • Загальноосвітні навчальні школи – 34296,2 тис. грн.;
  • Дошкільні навчальні заклади – 11396,9 тис.грн.;
  • Позашкільні заклади освіти – 846,1  тис.грн.;
  • Будинок дитячої творчості – 846,1 тис.грн.
  • Музична школа – 954,1 тис.грн.;
  • ДЮСШ - 1217,9  тис. грн..

   Інші освітні програми

  • Підвіз учнів – 672,6 тис.грн.
  • Виплата одноразової допомоги дiтям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, яким виповнюється 18 років - 10,9 тис.грн.

   У 2018-2019 навчальному році  безкоштовним  гарячим харчуванням охоплено  – 721 дитину. Також  організовано безкоштовне харчування дітей пільгових категорій, а саме: діти-сироти, учнів з малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, дітей із сімей вимушених переселенців, діти із сімей, потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС.

   Протягом 2017/2018 років керівництвом, педагогічними  персоналом Опорних закладів освіти та їх філій проводилась активна інформаційно-роз’яснювальна робота серед батьківської громадськості щодо організації навчання для дітей з особливими освітніми  потребами. Сьогодні у опорному закладі освіти Веселинівська ЗОШ I-III ст. навчається 18 таких дітей, у Колосівському опорному закладі освіти – 4 дитини, у Михайлівській філії – 9 дітей. Протягом 2018 року, спільно з фахівцями Доманівського інклюзивно-ресурсного центру було окреслено основні питання щодо діяльності, впровадження інклюзивної освіти у ЗЗСО та закладах дошкільної освіти, особливостей навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами у Веселинівській громаді. З метою забезпечення доступу осіб з ОПП до закладів освіти Веселинівської селищної ради всі школи, дошкільні і позашкільні заклади  оснащені пандусами.

   Станом на грудень 2018 року у опорному навчальному закладі Колосівська ЗОШ І-ІІІ ступенів повністю забезпечено обладнання кабінетів фізики, біології, географії. Закуплено інвентар для спортивних залів опорних навчальних закладів.

   У квітні-травні 2018 року опорний навчальний заклад Веселинівська ЗОШ І-ІІІ ст. стала учасником обласних конкурсів: «Кращий опорний заклад» та «Нове освітнє середовище». По результатам конкурсів заклад отримав 3 800 000 грн. на покращення матеріально-технічного забезпечення. На ці кошти було придбано: комплекти меблів для кабінетів хімії, географії, біології, математики, лінгафонного кабінету; інтерактивне обладнання для навчальних кабінетів; обладнання для спортивної зали, медичного кабінету; меблі та обладнання для шкільної їдальні; обладнання загального призначення; офісні меблі та меблі для зон відпочинку.

   У грудні 2018 року за рахунок коштів обласного бюджету новим мультимедійним обладнанням забезпечено кабінети математики, хімії, географії, біології, лінгафонного кабінету, медіа центру, інтерактивного тиру  у Опорному навчальному закладі Веселинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів; у Опорному навчальному закладі Колосівська ЗОШ І-ІІІ ступенів мультимедійним обладнанням забезпечено кабінет хімії, кабінет математики, лінгафонний кабінет та інтерактивний тир.

   Протягом 2018 року з бюджету селищної ради виділено кошти на:

  • Водозабезпечення – 24 016 грн;
  • Електроенергія –  370 087 грн.;
  • Газове опалення – 1 005061 грн;
  • ремонт опалювальної системи Веселинівської ЗОШ І-ІІІ ст. та спортзалу Веселинівської гуманітарної гімназії в сумі – 623465 грн.; 
  • Заміну вікон у Веселинівській ЗОШ І-ІІІ ст. – 273,960 грн.;
  • Облаштування 12 перших класів – 200,00 грн.;
  • Підготовка приміщень медіатеки та електронного тиру у Веселинівській ЗОШ І-ІІІ ст. – 60,00 грн.;
  • Заміна лінолеуму у Колосівській ЗОШ І-ІІІ ст. – 60 тис. грн.;
  • Поточні ремонтні роботи по всім ЗЗСО перед початком навчального року на суму 300,00 грн.

13 кращих учнів громади отримують щомісячну стипендію селищної ради в розмірі 200 грн.      

СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ

З метою  підвищення якості життя населення та відповідно до Селищної програми соціального захисту населення  “Турбота”, протягом року було надано 13 тис. 400 грн. матеріальної допомоги  на лікування.

Наданоодноразової матеріальної допомоги:

- Одноразова допомога на лікування – 16,0 тис.грн. (5 осіб)

- Допомога на поховання – 16,0 тис.грн. (22 осіб).

- Ліквітаторам аварії на ЧАЕС –  6 осіб по 700 грн.(4200 грн.)

- УБД у роки Другої світової війни до річниці Перемоги у ВВВ – 9 осіб 1000 тис.грн. (9000грн.)

Надано продовольчих наборів УБД у роки Другої світової війни, до Дня Перемоги у ВВВ, річниці визволення України від фашистських загарбників та до Дня визволення Веселинівщини – 27 наборів по 1000 грн. (27000 грн.)

      Передплата періодичних друкованих видань ВВВ - 17 тис.грн..

Центр надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради

   У  2018  році на  утримання  центру  було виділено 1441,7 тис. грн., що становить 100,0 % усіх видатків. Чисельність працівників Центру становить 20,0 штатних одиниць.

На сьогодні  до складу  закладу  входять  4 відділення :

- відділення соціальної  допомоги   вдома;

- відділення соціальної  реабілітації дітей з інвалідністю;

- відділення із   соціальної роботи з  сім’ями  дітьми  та  молоддю;

- відділення  денного  перебування.

Чисельність осіб, які потребують соціального обслуговування в 2018 році  складала 724  особи, фактично отримували послуги у відділеннях центру:

- соціальної  допомоги вдома - 109 осіб,

- соціальної реабілітації дітей-інвалідів - 13 дітей.

   Відділенням із соціальної роботи сім’ями дітьми та молоддю охоплено соціальними  послугами  за карткою  299 осіб  та 179  сімей – взято під супровід 45 сімей в яких виховується.

   Допомога в оформленні необхідних документів для різних видів соціальних допомог по Веселинівській селищній раді: 

- оформлення субсидій – 698 сімей;

- державні соціальні допомоги – 575 сімей;

- оформлення на пільги – 307 осіб.

Служба у справах дітей Веселинівської селищної ради

 Основним завданням підрозділу є забезпечення, дотримання і реалізація прав, свобод та законних інтересів дітей, які проживають на території Веселинівської ОТГ.

Станом на 01.01.2019 року на обліку в службі у справах дітей перебуває 41 сімя, в яких проживає 116 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах:

- смт Веселинове – 11 сімей – 38 дітей  

- Токарівський с/о – 18 сімей – 57 дітей

- Порічанський с/о – 7 сімей – 12 дітей

- Лубянський с/о – 3 сімї – 6 дітей

- Зеленівський с/о – 2 сімї – 3 дітей

    На протязі року до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей  було влаштовано 6 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах до та 4 дитини до Миколаївського обласного будинку дитини  за заявою батьків

За рішенням виконкому вилучено – 5 дітей з умов, які загрожували їх життю і здоров’ю, 4 дитини були влаштовані до Южноукраїнського ЦСПРД, 1 дитина до будинку дитини.

   Службою ведеться облік дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Сьогодні на обліку перебуває 40 дітей цієї категорії: 20 дітей-сиріт та 20 дітей позбавлених батьківського піклування.

Діти цієї категорії виховуються в:

- Прийомних сім’ях - 8 дітей

- Дитячий Будинок сімейного типу – 1 дитина

- Сім’ї опікунів – 25 дітей

- Державні заклади – 6 дітей

18 дітей цієї категорії перебувають на обліку поліпшення житлових умов.

   2 дітям сиротам в кінці року придбано 2 житлові об’єкти.

   Протягом року Служба сприяла у зборі документів та влаштуванні 2 сімей, в яких виховується 4 малолітні дитини, до обласного кризового центру.

   До Дня захисту дітей було придбано подарунки та призи дітям на суму – 18,0 тис.грн., до Дня св. Миколая та Новорічних свят поздоровлено дітей-інвалідів, дітей, що знаходяться під опікою, дітей в прийомних родинах, дітей учасників АТО та дітей вимушено переселених осіб сума використаних коштів – 75,5 тис.грн.

ОХОРОНА ЗДОРОВЯ

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Веселинівської селищної ради

   За 2018 рік видатки на утримання «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Веселинівської селищної ради складають 2493,1 тис.грн. В тому числі:

  • Оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 117,8 тис.грн.;
  • Придбання медикаментів – 297,0 тис.грн.;
  • Придбання предметів та матеріалів, оплата інших послуг – 438,4 тис.грн.;
  • інші виплати населенню у сумі 159,1 тис.грн..

Також з місцевого бюджету протягом 2018 року виділено 797,0тис.грн.:

  • придбання засобів для інвалідів та дітей-інвалідів – 77,8 тис.грн.;
  • відшкодування вартості лікарських засобів за рецептами лікарів – 165,4 тис.грн.;
  • дооснащення ЦПМСД – 108,3 тис.грн.;
  • влаштування плиткового покриття та поточний ремонт приміщень – 311,5 тис.грн.;
  • оплата комунальних послуг і енергоносіїв – 117,8тис.грн..

Медична субвенція за 2018 рік складає 1696,1 тис.грн., кошти якої було використано на:

- заробітну плату – 1498,8 тис.грн.;

- Урядова програма «Доступні ліки» - 258,2 тис.грн.

- медичне обладнання, вироби медичного призначення – 132,6 тис.грн.;

- меблі, велосипеди, принтери та ін. – 82,7 тис.грн.;

- комп’ютерна техніка – 20,0 тис.грн.

 

   У ІІ півріччя 2018 року було укладено договір з Національною службою здоров’я України про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. Загальна кількість пацієнтів 7854 особи, що подали декларації згідно з даними електронної системи охорони здоров’я. За даними деклараціями надійшло - 2701,9 тис.грн.

Кошти було використано на:

- заробітну плату та нарахування на заробітну плату – 1820,1 тис.грн.;

- медичне обладнання – 141,9 тис.грн.;

- вироби медичного призначення – 19,9 тис.грн.;

- заміна вікон та дверей – 60,4тис.грн.;

- меблі – 27,8 тис.грн.;

- комп’ютерна техніка – 42,7тис.грн.;

- холодильники – 7,6 тис.грн.;

- оплата за послуги  з лабораторних досліджень медичному центру «Протос» - 95,0 тис.грн.

- та інше.

За кошти спонсорів придбано:

  • ваги дорослі вартістю 2шт. – 11,0 тис.грн.;
  • пральна машина автомат – 5,1тис.грн.;
  • медикаменти – 0,2 тис.грн.

На сьогодні в Центрі ПСМД працюють:

-    4 лікарі: 2 лікаря загальної практики – сімейних лікарів;

                     1 лікар-педіатр;

                     1 лікар-терапевт;

-    15 сестер медичних

   Для доукомплектації штату лікарів КНП «Центр ПМСД» за кошти ОТГ проходять навчання у вищих медичних навчальних закладах за спеціальністю «загальна практика - сімейна медицина» 2 випускника загальноосвітніх та середньо-спеціальних навчальних закладів, які проживають на території Веселинівської селищної ради.

КУЛЬТУРА

   Мережа закладів культури Веселинівської селищної ради включає 23 заклади культури: 11 бібліотек, 9 клубних закладів, 1 музична школа та 1 музей, 1 кінотеатр «Перемога».

   В минулому році витратили на сферу культури складають – 3596,2 тис. грн., а саме на утримання закладів 445,4 тис.грн., придбання обладнання 130,5тис.грн., державні програми – 171,5 тис.грн..

   За кошти місцевого бюджету  у 2018 році поповнено бібліотечні фонди на суму 45,0 тис. грн. та придбано періодичну літературу на 29,0 тис. грн.. а також придбано та оновлено комп’ютерне обладнання на суму 40,0 тис. грн. та здійснено поточний ремонт даху Зеленівського СК на суму 39,0 тис. грн..

  За звітний період 2018 року в громаді проведено 72 культурно-масових заходів – це тематичні заходи, театралізовані свята, концерти художньої самодіяльності, заходи для дітей, підлітків та молоді. Організовані та проведені суспільно-політичні заходи державного та місцевого значення: до Дня Соборності України, День захисника Вітчизни, Дня Перемоги, Дня Конституції, Дня Незалежності України, Дня Гідності і свободи.

   З початку 2018 року працівниками культури Веселинівської ОТГ за підтримки керівництва ОТГ започатковано 4 (чотири) щорічних тематичних масових заходів: до  Різдва Христового – «Різдвяний Вертеп»; «Масляна неділя»; До дня молоді - «PICNIC»; До дня захисника Вітчизни та українського козацтва. Протягом року аматорські колективи Веселинівської ОТГ прийняли участь у обласних конкурсах та святкових заходах, а також у міжнародних та Всеукраїнських конкурсах й фестивалях, що проводились за межами Миколаївської області  участь не приймали.

РОЗВИТОК ІНФРАСТРУКТУРИ ТА БЛАГОУСТРІЙ ГРОМАДИ

Дороги

   Загальна протяжність вулично-дорожнього господарства Веселинівської ОТГ складає 136,6 км (760 тис.м2, з них 515 тис. м2 – дороги комунальної власності в межах населених пунктів, 149 тис.м2 дороги до населених пунктів, протяжність доріг державного значення загального користування (Р55, Т1506), що проходять по території громади складає 26 км.

   Дорожнє покриття в результаті тривалої експлуатації, несвоєчасного ремонту та неналежного обслуговування через брак коштів перебуває у вкрай незадовільному стані. Для вирішення вказаних проблем,  на базі діючого комунального підприємства «Веселинівський водоканал», було створено дорожній підрозділ із сучасним матеріально технічним забезпеченням, що дало змогу почати самостійно вирішувати проблему відновлення дорожнього покриття вулиць. Станом на 01.01.2019 року площа відновленого асфальтного покриття становить 1038 м², сума витрачених коштів складає - 310 тис. грн..

Освітлення

   Населені пункти громади забезпечені вуличним освітленням. Загалом обраховується 70 вулиць, що освітлюються у нічний час (1038 світлоточок). Протягом 2018 року здійснювалося утримання відповідного обладнання та оплата електроенергії витраченої на вуличне освітлення в сумі 351,848 тис. грн.

ЖКГ

   До житлового фонду Веселинівської ОТГ відноситься 68 багатоквартирних будинків (1-5 поверхи), загальною площею 52,8 тис. м2, з яких 72,4 м2 належать до комунальної власності селищної ради; левову частку помешкань в населених пунктах ОТГ складають близько 4180 приватних будинки.

   Протягом 2018 року за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, на 3549,4 тис.грн. було придбано спеціалізовану техніку для виконання робіт з ямкового ремонту доріг:

  • ремонтер асфальтобетонних покриттів моделі 4821;
  •  трактор МТЗ-82 (1 шт.) – для роботи в парі з ремонтером асфальтобетонних покриттів моделі 4821;
  • трактор МТЗ-82 (1 шт.) - для скошування трави вздовж узбіч доріг за допомогою навісної роторної косарки;
  • тракторні універсальні лопати-відвали для МТЗ 82.1 (3 одиниці), відвали снігоприбиральні автомобільні для автомобілів МАЗ та ГАЗ (2 одиниці).
  • вантажний автомобіль МАЗ 4581№2-520-020 – для перевезення будівельних матеріалів для виробництва асфальтобетонної суміші.

   Протягом 2018 року підрозділом комунального підприємства з ремонту дорожніх покриттів проводилися роботи з ремонту дорожнього покриття вулиць смт. Веселинове та грейдерування доріг без твердого покриття. Таким чином відремонтовано 1038 м2 ділянок з дефектним дорожнім покриттям 6-ти вулиць смт. Веселинове, сплановано грейдером 10,5 км доріг.

   Збирання побутових відходів є основним завданням санітарного очищення населених пунктів громади. Щороку лише в селищі Веселинове накопичується близько 15 тис. тон твердих побутових відходів, які видаляються на сміттєзвалище загальною площею 3,4га. Сміттєзвалище, яке використовується близько 40 років, потребує невідкладної санації та рекультивації. Накопичення побутових відходів протягом року нерівномірне і значною мірою залежить від погодних умов, пори року, ступеня благоустрою житлових будинків, рівня життя населення тощо. Крім того слід відмітити, що на території ОТГ постійно утворюються несанкціоновані звалища побутових відходів, з якими бореться місцева влада.

Збирання побутових відходів здійснюється комунальним підприємством селищної ради «Веселинівський водоканал».    Для збирання побутових відходів комунальне підприємство забезпечене контейнерами та має в оперативному управління один сміттєвоз. По території адміністративного центру громади розміщено 43 контейнери. Станом на 01.01.2019 року укладено 1409 договорів на вивезення твердих побутових відходів.

  Поточні питання благоустрою, централізованого водопостачання та санітарного благополуччя населених пунктів вирішуються службою благоустрою та комунальними підприємствами Веселинівської селищної ради

   В результаті господарської діяльності підприємства КП «Веселинівський водоканал» за 2018 рік населенню та підприємствам усіх форм власності надано житлово-комунальних послуг на суму 2394,3 тис. грн., (заборгованість населення на 01.01.2019р. складає 192,2 тис.грн.)

   Фактичні видатки селищного бюджету на утримання житлово-комунального господарства у 2018 році склали 576,5 тис. грн..

Водопостачання

   Послуги з централізованого водопостачання на території смт. Веселинове здійснювало КП «Веселинівський водоканал». Централізованим водопостачанням забезпечено 80,6% населення громади.

Всі населені пункти об’єднаної громади охоплені водозабезпеченням. Централізованим водопостачанням забезпечено 11-ть населених пунктах. У 7-ми з яких послугу з централізованого надають комунальні підприємства селищної ради «Веселинівський водоканал» та «Веселинівський водопостач», в інших – суб’єкти приватного характеру.

   Децентралізоване водопостачання організоване у 12-и населених пунктах громади. Водопостачання відповідного населення забезпечується власними (у домогосподарствах) водозабірними свердловинами, водонакопичувальними ємностями. Джерелами водозабору об’єктів водопостачання виступають артезіанські свердловини комунальної власності та приватної власності.

   На сьогодні через довготривалу експлуатацію артезіанських свердловин значно знизився дебіт води з водоносного горизонту, а значна зношеність труб призводить до частих аварій. Дані фактори провокують локальні проблеми в сфері системного постачання якісної води до помешкань, виробництв та інших споживачів.

Безпека

   Пожежні гідранти у населених пунктах практично відсутні. Технічний стан наявних пожежних водойм – незадовільний, їх недостатня кількість та об’єктове розміщення (школи, лікарня, підприємства) створюють недостатні умови для забезпечення пожежної безпеки. Водозабір у протипожежних цілях здійснюється пожежними з водонапірних башт у 14 населених пунктах та відкритих водойм, які в наявності лише у Веселиновому.

   У селищі Токарівка функціонує база місцевої пожежної команди, яка із недостатнім рівнем забезпеченості обслуговує села Токарівського та Зеленівського округів. У Веселиновому базується Веселинівський районний сектор ГУ ДСНС в Миколаївській області та ДПРЧ 11, що забезпечують пожежну охорону Веселинівського району в цілому.

   З метою запобігання та послідовного зниження ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характеру, підвищення рівня безпеки населення і захищеності територій від наслідків таких ситуацій сформований паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій, розроблена та затверджена Цільова програма захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природнього характеру на 2018-2020 роки. З метою удосконалення системи<


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь