Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Медіаграмотна громада: місія здійснена!

Дата: 18.02.2019 08:22
Кількість переглядів: 699

   14 лютого цього року на базі КЗ «Публічна і бібліотека» відбувся тренінг в рамках проекту МОУНБ «Медіаграмотна громада: місія здійснена!» .

   На тренінгу була  розкрита  тема «Розвиток навичок медіаграмотності  і критичного мислення у громадах». Активними  учасниками  тренінгу були представники  з центру надання соціальних послуг та військово - облікового стола .

   Були розглянуті поняття: як джинса (проплачений матеріал або навмисно прихована реклама). Цей термін виявився новим для багатьох присутніх. Поняття «фейк», що робити для боротьби з фейками та які існують ефективні способи спростування фейків. 

   Ознайомлено з найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропагандою, а також надані базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення. Тільки через знання і досвід з медіаграмотності громадяни зможуть стати стійкішими до неправдивої інформації, протистояти маніпуляціям і бути сильнішими в умовах теперішньої інформаційної війни.

   Учасники з інтересом сприймали нову інформацію, активно виконували практичні завдання. Тому тренінг став не тільки інформативним, але й дуже цікавим та позитивним. Очікується, що після такого тренінгу учасники будуть свідомішими медіакористувачами, знатимуть, яким чином перевіряти різного виду сумнівну інформацію та формуватимуть попит на відповідальнішу і правдиву журналістику.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь