A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Відбулась XXV сесія селищної ради восьмого скликання

Дата: 06.02.2019 15:37
Кількість переглядів: 1222

   5 лютого 2019 року, під головування селищного голови Олександра Румянцева, на базі Опорного навчального закладу Веселинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Веселинівської селищної ради відбулося виїзне засідання XXV сесії селищної ради восьмого скликання в якому взяли участь 19 депутатів селищної ради. Також на засіданні були присутні Голова районної ради ветеранів, начальник Веселинівського районного сектору ГУ ДСНС України в Миколаївській області та активні мешканці громади.Фото без опису

   Перед початком чергового засідання працівники Комунального закладу «Публічна бібліотека» Людмила Гордович та Галина Сєвач – ознайомили присутніх з книжковою виставкою нової літератури, придбаної за кошти місцевого бюджету та коротко розповіли про роботу закладу у 2018 році.

Після чого учасники пленарного засідання перейшли до розгляду питань Порядку денного. Першим розглянули рішення «Про затвердження селищної програми «Правопорядок» Веселинівської селищної ради на 2019-2020 роки». Рішення було підтримано після заслуховування Андрія Романюка, голови ГФ «Тайфун», який ознайомив присутніх із основними засадами діяльності та завданнями громадського формування.

   Наступним депутати розглянули проект рішення «Про умови оплати праці Веселинівського селищного голови». Після засідань постійних комісій, дане питання стало найбільш резонансним та обговорюваним у зв’язку із перекручуванням деяких  фактів, як серед населення, так і у соціальних мережах. Тож перед голосуванням за дане рішення слово взяв депутат селищної ради, голова Комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціального-економічного розвиткуФото без опису, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг – Олексій Граненко, який провів аналіз оплати праці селищного голови за 2018 рік. «Фонд оплати праці селищного голови за 2018 рік складає 195 тис.867 грн., та після утримання ПДФО і військового збору, до видачі надійшло 157 тис. 671 грн.. Враховуючи той факт, що Веселинівська об’єднана територіальна громада займає майже половину Веселинівського району та відповідальність, яку несе голова, розмір заробітної плати не є завищеним» – сказав голова бюджетної комісії. Далі Олексій Граненко вніс пропозицію щодо внесення змін до п.6 даного рішення, а саме: «Встановити преміювання працівників селищної ради в межах фонду оплати праці, але не більше 100% від посадового окладу». Дана пропозиція не набрала необхідну кількість голосів, як і пропозиція депутата Винокурова В.І. про виключення п.2 даного рішення. Після чого проект рішення запропонований Виконавчим комітетом селищної ради, все ж було прийнято більшою кількість голосів.

   Далі розглянули рішення «Про внесення змін до структури та чисельності служби благоустрою Веселинівської селищної ради». Доповідаючи по даному питанню, селищний голова вніс пропозицію щодо введення до структури та чисельності служби благоустрою Веселинівської селищної ради посади «фахівця ландшафтного дизайну». Також було підтримано рішення «Про внесення змін до структури та чисельності Центру надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради Миколаївської області», яким  до структури та чисельності відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів Центру надання соціальних послуг Веселинівської селищної ради» введено 0,5 штатної одиниці посади «медичної сестри».

   Наступними за Порядком денним було прийнято рішення щодо затвердження звіту про виконання селищного бюджету Веселинівської селищної ради за 2018 рік та рішення про зміни до селищного бюджету Веселинівської селищної ради на 2019 рік.

    Також депутатським корпусоФото без описум одноголосно прийнято рішення «Про передачу комунального майна з балансу КП «Веселинівський водоканал» на баланс КП «Веселинівський водопостач» та рішення «Про призначення Посуховської  Г.В. начальником КП «Веселинівський водопостач»».  Доповідаючи по даному питанню заступник селищного голови з питань ЖКГ – Валерій Овчар, повідомив, що для оптимізації роботи комунальних підприємств громади та покращення надання комунальних послуг у Токарівському та Зеленівському старостинському округах діяльність КП «Веселинівський водопостач» буде провадитись саме на їх території.

   Далі було розглянуто та прийнято рішення «Про внесення змін до рішення Луб’янської сільської ради від  18.03.2016 р. «Про внесення змін до рішення ІХ сесії п’ятого скликання № 10 від 25.10.2007 р. «Про присвоєння нумерації будинкам в населених пунктах Луб’янської сільської ради».

    Останніми питанням Порядку денного стали земельні питання,за результати розгляду яких 18 учасників АТО та ООС, 8 воїнів-афганців та 5 учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС отримали погодження на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства.

    У блоці різне депутатським корпусом селищної ради було заслухано звернення мешканців смт Веселинове, щодо незадовільного стану дорожнього покриття автомобільних доріг загальнодержавного значення, що проходять через територію Веселинівської селищної ради: Одеса-Вознесенськ-Новий Буг та Миколаїв-Доманівка-Берізки. Заслухавши звернення та пропозиції громади депутати прийняли рішення «Про звернення мешканців Веселинівської об’єднаної територіальної громади та депутатів Веселинівської селищної ради щодо капітального ремонту автомобільних доріг загальнодержавного значення Р-55 Одеса-Вознесенськ-Новий Буг, Т 15-06 Миколаїв-Доманівка-Берізки», яким підтримали звернення мешканців громади до голови Миколаївської обласної державної адміністрації Савченка О.Ю. та керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївської області.

Фото без опису  Фото без опису  

    На завершення засідання до слова було запрошено начальника Веселинівського районного сектору ГУ ДСНС України в Миколаївській області – Степана Піпка, який повідомив про результати перевірок освітніх закладів громади та наголосив на необхідності усунення виявлених недоліків для дотримання пожежної безпеки закладів.

Фото без опису

    Після завершення сесії, директор Опорного навчального закладу Тетяна Волошанівська запросила усіх бажаючих на екскурсію школою, аби наочно ознайомити депутатів та мешканців громади з позитивними змінами, які відбулися у закладі протягом 2018 року та оновленою матеріально-технічною базою навчальних кімнат школи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь