Веселинівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ВЕСЕЛИНІВСЬКА ГРОМАДА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ЛІКВІДАТОРІВ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 17.12.2018 14:31
Кількість переглядів: 759

   Пам’ятати про мертвих, проте не забувати і про живих – 14 грудня – День пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС приймали участь понад 650 тисяч людей основна частина яких – українці.

   30 листопада 1986 року було закінчене будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» було опубліковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд. Ті, хто вважають 14 грудня своїм святом, вже давно називають цей день Днем ліквідатора… Хоча,  цю пам'ятну дату було засновано 10 листопада 2006 року Указом Президента України.

   Тож 14 листопада 2018 року у Веселинівській громаді відбулися заходи присвячені Дню вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття.

  На площі ім. Б.Мозолевського, смт Веселинове відбувся мітинг-реквієм, в якому взяли участь керівництво Веселинівської селищної ради, районної державної адміністрації та районної ради.

   Під час зібрання до присутніх звернувся секретар Веселинівської селищної ради – Володимир Улусян, який подякував усім тим хто без вагань жертвував власним життям та здоров’ям в тій страшній боротьбі з атомом. Побажав миру та здоров’я ліквідаторам та їх родинам, а також закликав пам’ятати про ту трагедію та людей, які собою закрили людство від пекельного радіаційного туману. Заступник селищного голови з гуманітарних питань Інна Долгокерова також приєдналася до привітань та вручила Подяки Веселинівської селищної ради шістьом ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС, а саме: Сокотович М.С., Руй О.І., Шумському В.Л., Петрушкову О.Ю., Мітєву І.С., та Арабову М.Д.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

   Також до слова було запрошено голову Веселинівської районної громадської організації учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції – Івана Мітєва, заступника голови Веселинівської райдержадміністрації Дрозд А.В. та заступника голови районної ради Загорулько О.М.

  На завершення хвилиною мовчання і живими квітами, які лягли до підніжжя пам’ятного знаку героям Чорнобиля, вшанували учасники заходу пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто ризикуючи життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, усім тим, хто врятував наше майбутнє від страшної спустошуючої сили некерованого атома, який вирвався на волю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь